Volledig scherm
PREMIUM
Jasper en Ronnie tijdens een demonstratie tegen homogeweld in april in Arnhem.

Twee jaar na ‘de betonschaar’: ‘Eigenlijk is er voor homo’s niks veranderd’

ARNHEM -  Prominente politici liepen hand in hand over het Binnenhof, er waren demonstraties en ook in internationale media was er aandacht voor het homostel uit Arnhem dat op de Nelson Mandelabrug in elkaar werd geslagen en voor homo en flikker werd uitgescholden. 

Nu, twee jaar later: ,,Eigenlijk is er voor homo’s niks veranderd.”

Twee maanden geleden heeft zijn vriend Ronnie nog een laatste operatie moeten ondergaan. ,,Er is wat littekensweefsel weggehaald”, vertelt Jasper Vernes-Sewratan.

Het was het laatste medische gevolg van wat hen twee jaar eerder, op 2 april 2017, op de Nelson Mandelaburg is overkomen.

Daar liepen ze hand in hand, na het uitgaan, onderweg naar huis. Op de brug werden ze door een paar jongens in elkaar geslagen, waarbij Ronnie onder meer een aantal tanden verloor. Jasper kwam er met wat kneuzingen, bloeduitstortingen en schaafwonden redelijk goed van af.

Quote

Als we toen wisten wat de hele zaak met ons privéleven zou doen, weet ik niet of we er mee naar buiten waren gekomen

Jasper Vernes-Sewratan
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.