Twee keer prijs voor opknappen Arnhems grootste afvoerputje

VideoARNHEM - De opknapbeurt van de grootste riolering van Arnhem moet nog worden voltooid, toch heeft het moerriool al twee prijzen in de wacht gesleept. Bij de NSTT No-Dig Award 2018 kreeg de Gelderse hoofdstad zowel de juryprijs als de publieksprijs. 

De No-Dig Award wordt sinds 1992 uitgereikt aan een organisatie die op een bijzondere manier bijdraagt aan de ontwikkeling van sleufloze technieken. De renovatie van het moerriool, 150 jaar oud en 1,5 kilometer lang, gebeurt zonder te graven, op een diepte van soms 10 meter onder de stad.

De gemeente Arnhem wordt onder meer geloofd vanwege de innovatieve manier waarop de problemen in het moerriool worden aangepakt en de vernieuwende manier waarop ondergronds onderzoek is gedaan. ‘Een fantastisch compliment en een enorme waardering voor ons werk’, aldus de gemeente Arnhem in een persverklaring.

Volledig scherm
Inspectie van de scheuren in het gewelf van het moerriool in Arnhem. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.