Tweeduizend handtekeningen tegen biomassacentrale in Arnhem

oproepARNHEM - Het protest tegen de bouw van een biomassacentrale op Industriepark Kleefse Waard in Arnhem groeit. Inmiddels hebben ruim tweeduizend mensen een online petitie tegen de centrale getekend. 

12 reacties

 • FJvanFleppenstein

  4 jaar geleden
  Als de "biomassa" van lokale oorsprong is en niet uit niet-noodzakelijke boskap komt, is het niet eens een slecht plan, mits er goede filters gebruikt worden om uitstoot van fijnstof en andere schadelijke stoffen te minimaliseren.Het lijkt me alleen onmogelijk dat dit op een duurzame manier gedaan kan worden. Wel? Laat maar eens zien hoe. Biomassa voor Eemshaven komt met grote schepen aan. Als je hout uit b.v. Canada moet halen, kun je m.i. beter kolen in Limburg delven of Russisch gas laten komen.
 • Bernardus

  4 jaar geleden
  Suez, Veolia, allen Frans.
 • Reinoutb

  4 jaar geleden
  pyrolyse olie....waarom maken ze dat niet...milieuvriendelijker en duurzamer....70 procent van het hout wordt omgezet in olie en nauwelijks CO2 in de lucht....
 • Joep

  4 jaar geleden
  Komt door de linkse politiek die van het gas afwillen, terwijl dit toch echt schoner is.
 • Karel Koning

  4 jaar geleden
  Dus men kan bv na een drie jaar oude vergunning nog bouwen? Denk dat toen de eisen ook een tikkie ouder waren. Gewoon niet doen en kappen met dergelijke onzinnige dingen tegen woonwijken aan!

In samenwerking met indebuurt Arnhem