ARNHEM Een patrouilleboot van Rijkswaterstaat vaart over de Rijn bij Arnhem. Zaterdag moesten ze veel zwemmers uit de vaargeul van de rivier halen.
Volledig scherm
ARNHEM Een patrouilleboot van Rijkswaterstaat vaart over de Rijn bij Arnhem. Zaterdag moesten ze veel zwemmers uit de vaargeul van de rivier halen. © Erik van 't Hullenaar

Twintig zwemmers uit vaargeul Rijn gehaald: ‘Levensgevaarlijk om daar te zwemmen’

ARNHEM - Zo'n 20 zwemmers zijn vandaag uit de vaargeul van de Rijn in Arnhem gehaald. Door het warme weer zochten veel bezoekers van de Arnhemse stadsstranden verkoeling in de rivier. Zwemmers die te ver van de kant gingen werden teruggestuurd door patrouilleboten.

41 reacties

 • Onbegrip

  1 jaar geleden
  @Henri Dijken, weet je wat de omgekeerde wereld is. Mensen zoals jij die niet willen luisteren met alle gevolgen nadien. Jij vergeet daarbij dat alle hulpdiensten in de weer zijn om zulke mensen uit het water te vissen levend of dood, zulke mensen verdienen geen boete van €140,- maar het dubbele en de kosten van de inzet van de hulpdiensten.
 • Omdenken

  1 jaar geleden
  Voor mijn gevoel zit er een denkfout in, hoe lager de waterstand, des te hoger de stroming.blijft onverstandig om je in de vaargeul te bevinden als zwemmer !
 • Freddy S

  1 jaar geleden
  Maar in een zwembad is het absoluut veiliger. Daar varen namelijk geen boten. Er zijn nu eenmaal regels die wij gewoon moeten respecteren. Hoe moeilijk kan het zijn?
 • Coen

  1 jaar geleden
  beste Wimpie, er is bij deze lage waterstand geen stroming want de stuw zit dicht. Weet toch echt wel van de hoed en de rand, heb meer dan 60 jaar geleden leren zwemmen in het Rijnbad in Oosterbeek.
 • Ook

  1 jaar geleden
  Te beginnen bij u!

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.