Uit huis geplaatste jongeren dakloos na 18de verjaardag: ‘Ik keek al op straat waar ik zou moeten slapen’

Met videoStichting Het Vergeten Kind trekt deze week door het land om gemeenten te overtuigen langer zorg te bieden aan uit huis geplaatste jongeren die op hun achttiende verjaardag geen zorg meer krijgen. Jaarlijks zijn dat er 3300: 22 procent raakt dakloos. In Arnhem is dat ‘slechts’ 7 procent.

4 reacties

  • Jack Hendriks

    2 maanden geleden
    De regering schiet weer te kort, zorg dat kinderen niet op straat belanden, hierdoor komen ze in het criminele circuit terecht. Dit kost de Staat nog meer, dan goede begeleiding.
  • daisy petrona-claase

    2 maanden geleden
    Uit de onderstaande gerechtelijke uitspraak blijkt heel duidelijk, wie verantwoordelijk is voor het feit dat het voor de kinderen niet goed geregeld word. En dat hierdoor jongeren te vaak op straat eindigen. Dus sector jeugdzorg/ sociaal domein neem je verantwoordelijkheid! Hier rechtelijke bevestiging! https://lnkd.in/eGVvz6gw
  • J.M. Horst

    2 maanden geleden
    Het begrip jeugdzorg is al jaren een holle kreeg gebleken. Vooral voor die kinderen en jongeren bij wie sprake is van complexe problematiek. Datzelfde geldt voor de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Van ondersteuning is geen sprake, wel van complexe procedures en regelgeving waarmee ambtenaren druk zijn, maar burgers niet mee worden geholpen.
  • John Bluhmen

    2 maanden geleden
    En sloper Rutte lacht alles weg…

In samenwerking met indebuurt Arnhem