De stikstofneerslag van de verlengde A15 berekend met hetzelfde model dat voor nieuwe boerderijen wordt gebruikt.
Volledig scherm
PREMIUM
De stikstofneerslag van de verlengde A15 berekend met hetzelfde model dat voor nieuwe boerderijen wordt gebruikt. © CU Gelderlander

Uitstoot stikstof door nieuw aan te leggen deel A15 nóg groter dan gedacht: tot ver op de Veluwe

NIJMEGEN - De werkelijke uitstoot van stikstof op het nieuw aan te leggen deel van snelweg A15 is veel groter dan nu berekend. Dat concludeert de Gelderse ChristenUnie na eigen onderzoek. Maar volgens het ministerie geven de nieuwe kaarten geen realistisch beeld.

22 reacties

 • H Vos-van Haren

  1 jaar geleden
  Ik snap dit niet dat het niet door gaat. Met hun stikstof boeren kapot maken nu dit weer en straks veel huizenbouw voor vluchtelingen gaan voor de jongeren hier. Met veel vluchtelingen krijg je dan minder stikstof? Pitje
 • Van Wessel

  1 jaar geleden
  Er wordt al zestig jaar of langer over gesproken. Waarom ligt die weg er nog niet?
 • André Klück

  1 jaar geleden
  Veel oneigenlijke argumenten. Het is idd zaak dezelfde rekenmethode te hanteren, welke dan ook. Maar het is ook zaak de huidige uitstoot te vergelijken met die van de nieuwe situatie. Eenzelfde auto rijdt immers slechts één route tegelijkertijd. Een tunnel houdt de uitstoot overigens niet tegen, maar verplaatst die hooguit.
 • Dr. Prof. de Betweter

  1 jaar geleden
  Stiktof die nu dus door Arnhem gaat ;-)
 • A.D. Meijer

  1 jaar geleden
  Wat een flauwekul dit... Er komen niet ineens meer auto's. Wel zal heel veel verkeer de nieuwe route nemen waardoor de A12 ontlast wordt. Bovendien is de nieuwe route een kilometer of 10 korter, dus wordt de totale uitstoot veel minder. Hadden ze het in de jaren 60 maar direct gedaan, dan hadden we nu dit gezever niet gehad.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.