Volledig scherm
PREMIUM
Vader Pierre (links) en zoon Barend Courbois gaan samen optreden. Het raamwerk staat en voor de rest is het ‘God zegene de greep’. © Rolf Hensel

Vader en zoon Courbois spelen samen in Willemeen in Arnhem

ARNHEM - Twee soorten muziekliefhebbers en twee keer zoveel fans dan wanneer ze zich ieder tot hun eigen genre zouden beperken. Dat verwachten vader en jazzdrummer Pierre Courbois (79) en zoon en rockbassist Barend Courbois (52) met hun ‘courjazz’ te trekken. 

Quote

Moeder hing een wereld­kaart op en prikte elke dag aan waar papa was

Barend Courbois

Vader en zoon Courbois spelen al samen sinds Barend 8 jaar was. Voor publiek sinds 1995. Soms als duo, maar ook met toetsenist Jasper van ’t Hof of gitarist Timo Somers als derde man.

Wat ze tijdens deze tour neerzetten, deden ze niet eerder. Barend en Pierre spelen allebei zo’n half uur solo. Daarna volgt een uur als duo met hun ‘courjazz’. ,,Dan komt pure energie los’’, zegt Barend, die vindt dat er geen ander label op past.

,,Een Courbois speelt toch altijd wat anders dan waar je hem voor inhuurt’’, aldus Pierre, schuddebuikend van het lachen. ,,Dat is ooit tegen mij gezegd en het was niet als compliment bedoeld. Maar zo vatte ik het wel op.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.