Vuurwerk is vanaf de jaarwisseling van 2023-2024 verleden tijd in Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
Vuurwerk is vanaf de jaarwisseling van 2023-2024 verleden tijd in Arnhem. © Getty Images/iStockphoto

‘Vampier van plezier’ of niet, Arnhem krijgt definitief afsteekverbod voor vuurwerk

ARNHEM - Het afsteken van vuurwerk is bij de jaarwisseling van 2023-2024 écht verboden in Arnhem. De ban lag al in de lijn der verwachting, maar een ruime meerderheid van de gemeenteraad geeft er nu definitief groen licht voor. Komende jaarwisseling mag legaal vuurwerk nog wel worden afgestoken.

34 reacties

 • Mathijs Scholtz

  5 maanden geleden
  Ik ben voor een verbod … op honden en katten ! Schijten het hele jaar mijn tuin vol ! Die paar dagen vuurwerk overleef ik , die smerige dieren niet !
 • Thoni Cardani

  5 maanden geleden
  Een paar knallen op Oudejaarsdag/avond zoals de traditie was zou niet zoveel kwaad kunnen, maar het gekkenwerk dat de laatste jaren losbarst heeft niets met traditie van doen. De liefhebbers hebben het voor zichzelf verknald door steeds vroeger en vaker schades en overlast te veroorzaken. Vuurwerk is gevaarlijke, milieu- en mensonvriendelijke rotzooi die we als gemeenschap niet langer kunnen tolereren. Vuurwerk is in handen van hersenlozen net zo gevaarlijk als vuurwapens maar veel schadelijker.
 • Teet Willems

  5 maanden geleden
  Oja zou bijna vergeeten.wat een belasting geld het op leverd dat vuurwerk. Dat zou de straatskast.momenteel goed kunne gebruiken rooken benzine drank .lekker verbieden helemaal geen overzicht meer.en veel misgelopen belastinggeld mis loopen
 • Jaap De Graaf

  5 maanden geleden
  @Andre, waar lees jij dat? Zwaar vuurwerk en vuurwrk afsteken buiten de aangegeven tijden mogen ze van mij megazwaar bestraffen maar dat men nu alle vuurwerk verbied, dus ook die potjes die ik met mijn kinderen wilt afsteken, gaan verbieden slaat nergens op.
 • A. Busser

  5 maanden geleden
  Top. Met dank aan hen die zich niet aan de geldende regelgeving wensen te houden. Zij en niemand anders dragen hier de schuld van. Men heeft zichzelf naar een verbod geknald.