Volledig scherm
© Getty Images

Van agressie verdachte Arnhemmer (20) kreeg het met de paplepel ingegoten

ARNHEM – Een 20-jarige Arnhemmer die ervan wordt verdacht dat hij een vrouw mishandelde, bedreigde en met naaktfoto’s chanteerde, werd zelf sinds zijn vierde jaar door zijn vader mishandeld.

Dat vertelde hij gisteren op de strafzitting tegen hem. Inmiddels woont hij op zichzelf. Eerder al ontvluchtten een broer en een zus het huiselijk geweld, vertelde hij.

Adolescentenstrafrecht

Zijn advocaat verzocht de rechtbank de zaak aan te houden voor reclasseringsonderzoek. Hij wil weten of het geweld van invloed is geweest op de aantijgingen, of er misschien een behandeling moet komen en of het niet beter is het adolescentenstrafrecht toe te passen, in plaats van hetvolwassenenstrafrecht. 

Het adolescentenstrafrecht biedt meer ruimte voor een leerstraf. De officier van justitie verzette zich daar niet tegen. Hij kondigde ook al aan dat hij geen vrijheidsstraf zal vragen, maar het waarschijnlijk bij een werkstraf zal houden.
De rechtbank ging mee in het verzoek van de raadsman en hield de zaak aan tot 28 januari.

Intieme opnames en mishandeling

De officier van justitie verwijt de verdachte dat hij eind 2017, begin 2018 stiekem camera’s ophing en intieme opnames maakte van een vrouw, om haar er vervolgens mee te chanteren. Hij dreigde de opnames op internet te zetten als ze hem geen 3500 euro betaalde.

Ook zou hij in januari vorig jaar hebben gedreigd haar tanden uit haar mond te slaan. Bijna twee weken later zou hij haar in de Albert Heijn aan de Hanzestraat hebben mishandeld door haar in haar gezicht te slaan, in haar buik te trappen, een winkelmandje naar haar te gooien en haar tegen een ijzeren stellage te gooien.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.