Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie © ANP

Van alles wat mijn vriendin ochtend na de shotjes vertelde, herinnerde ik me niks

Column Remco KockNiet ontevreden ontwaakte ik. Wel een stijve rug, maar de ingecalculeerde knallende koppijn was afwezig. Mijn maag voelde vol maar rustig aan. Ik heb geluk gehad, dacht ik. Alsof ik ergens aan ontkomen was.

Remco Kock

Columnist Remco Kock schrijft verhalen over Arnhem voor De Gelderlander. Hij schreef de boeken O-o-o-oranje, Een Arnhemmer is niet voor Ajax en De Rijn, de fles, Arnhemse meisjes en Vites. Kock is ook postbode in Arnhem.
Klik voor eerdere columns

Mijn vriendin was al opgestaan, aan haar gezicht te zien was ze niet blij met mij.

,,Heb ik je wakker gemaakt vannacht?” vroeg ik. Ik herinnerde me hoe ik na een concert een afzakkertje in ‘t Moortgat had gedronken, toen een kennis passeerde. De relatie van de kennis bleek net uit. Impulsief bood ik aan met hem op stap te gaan, als een soort hulpverlening. Op de Korenmarkt voerde ik de kennis - en mezelf - een paar pijnstillende shotjes.

,,Weet je het niet meer?” vroeg mijn vriendin. Ik schudde mijn hoofd. ,,Je kwam vannacht thuis en riep: ‘Ik ben dronken!’ Alsof je er trots op was. Toen ik er wat van zei dat je met kleren aan en een boterham onder de dekens kroop, werd je boos en ben je op de bank gaan liggen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.