Uitspanning De Steenen Tafel naast de Weg achter het Bos op de ‘kop’ van Klarenbeek in 1930.
Volledig scherm
PREMIUM
Uitspanning De Steenen Tafel naast de Weg achter het Bos op de ‘kop’ van Klarenbeek in 1930. © Gelders Archief nr. 1501-04- 17701

Van het fraaie uitzicht over Arnhem in dit gewilde wandelgebied is weinig meer over

Arnhem voor EeuwigIn de rubriek Arnhem voor Eeuwig beschrijft Peter Bloemendaal, oud-journalist van de Arnhemse Courant, aan de hand van foto’s het leven in Arnhem in vroeger dagen. Vandaag: het Park Klarenbeek.

2 reacties

  • peter Musketier

    2 weken geleden
    Daarom is het mooiste uitzichtpunt ook nu niet meer zichtbaar. Door bezuinigingen begin jaren '80. Het snoeien en uitdunnen is toen door bezuinigen achterwege gelaten. Gevolg doorgeschoten groen wat simpel alsnog gekapt kan worden.Voordeel is dat en de oude bomen meer licht krijgen en het uitzicht er weer voor iedereen is. Win win, gemeente heeft hier een belofte in te lossen door Steenen Tafel zichtas te herstellen. Daarmee Park Klarenbeek eer aan te doen.
  • Tinka Chabot

    2 weken geleden
    Tja, als je gedurende lange tijd niets doet, wordt een groot deel van Nederland gewoon bos. Maar kappen mag natuurlijk niet, want iedere boom is heilig. Ik zou op meer plekken zichtlijnen terugbrengen door bomen te kappen en het hout nuttig te besteden.