Volledig scherm
PREMIUM
Activiteiten op Kasteel Doornenburg, de plek waar de serie Floris is opgenomen. © Erik van ’t Hullenaar

Van kasteel tot kers: dit is wat de Chinese toerist (nog niet) in Gelderland kan vinden

ARNHEM/ NIJMEGEN - Arnhem en de Veluwe staan straks prominent in reisgids de Lonely Planet. Een stroom aan toeristen wordt verwacht. En dat biedt weer uitkomst voor plaatsen als Amsterdam en Giethoorn, die al worden bedolven onder buitenlandse vakantiegangers. Wat heeft Gelderland de Chinees of Amerikaan verder nog (niet) te bieden?

1. De Tuinen van Appeltern

Volledig scherm
Een luchtfoto van de Tuinen van Appeltern in de zomer. © Tuinen van Appeltern

Bloemenpark de Keukenhof is mateloos populair onder toeristen. Zelfs zo populair, dat het mensen tijdens het laatste paasweekend opriep niet meer naar de Bollenstreek te komen. Het verkeer op de provinciale wegen rond Lisse stond volledig vast en op de parkeerplaats van de Keukenhof paste geen auto meer.

Laat Gelderland met De Tuinen van Appeltern nou net z’n eigen Keukenhof hebben. De attractie in het Land van Maas en Waal telt meer dan tweehonderd verschillende modeltuinen, met als jaarlijks hoogtepunt het Appeltern Tuinenfestival.

Het zit er dik in dat je als Achterhoeker of Veluwenaar nog nooit van De Tuinen van Appeltern hebt gehoord. Maar op Holland.com, de officiële online gids voor buitenlandse toeristen, staat het ‘grootste tuininspiratiepark van Nederland’ bovenin het lijstje met Gelderse bezoektips.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.