Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Van ontucht verdachte zwemleraar Arnhem had Jeugd-tbs

ARNHEM - De van ontucht verdachte leerling zwemleraar Matthew A. was in jeugdinrichting Harreveld opgenomen voor een tbs-behandeling. Die kreeg hij nadat hij was veroordeeld voor een zedenzaak in 2012, zo blijkt uit onderzoek van de Gelderlander. 

De zogeheten Plaatsing in een Inrichting voor Jeugdigen (PIJ), ook wel bekend als Jeugd-tbs, is eind 2017 niet verlengd. 

A. zou zijn behandeling goed hebben afgerond. De stagiaire A. zit momenteel vast voor ontuchtige handeling met zes leerlingen uit zijn zwemklas. 

Hij gaf in de eerste helft van dit jaar zwemles bij zwemvereniging Neptunus in zwembad De Grote Koppel. Ouders van kinderen die zwemles volgden bij de zwemvereniging zijn eind mei op de hoogte gebracht van het onderzoek naar de 21-jarige stagiaire. 

Vandaag dient de niet-inhoudelijke behandeling van zijn zaak.

Begeleidwonenproject 

Matthew A. volgde een beroepsopleiding bij een onderwijsinstituut in Rotterdam, maar woont in een begeleidwonenproject in Arnhem. Hij vroeg een stageplek aan bij zwemclub Neptunus.

Tijdens het intakegesprek kwam hij betrouwbaar over en verzweeg hij zijn achtergrond. Club en instelling hadden geen contact, zeggen ingewijden. De zedenzaak in het Arnhemse bad kwam aan het rollen toen een ouder aan de bel trok.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.