Ergotherapeute Suze Kuiper behandelt longcovidpatiente.
Volledig scherm
PREMIUM
Ergotherapeute Suze Kuiper behandelt longcovidpatiente. © Erik van 't Hullenaar

Veel long covid-patiënten hebben continu ‘een zaterdagmarkt’ in het hoofd: elk beeld, elk geluidje komt even hard binnen

Er is nog altijd geen duidelijk medisch antwoord op de vraag: wat is long covid? Grote groepen patiënten en zorgverleners zoeken daarom zelf uit wat helpt tegen niet meer kunnen autorijden en de smaak van kaas.      

8 reacties

 • Charles de Wit

  4 maanden geleden
  Derksen Lareb heeft het al gezegd; 25 miljoen spuiten gezet, 348 ernstige bijwerkingen, waarvan een aantal psychosomatisch, oftewel aangepraat door de prikangsthazen. Dat is iets anders dan die honderdduizenden die dus met long covid zitten. En als je gelezen had, is dat het topje van de ijsberg van potentiele problemen.
 • I Derksen

  4 maanden geleden
  Wanneer laten we mensen aan het woord met zware bijwerkingen van de vaccins?
 • M. Tiemessen

  4 maanden geleden
  Met tranen in m’n ogen lees ik dit artikel. Het laat goed zien wat een long covid patiënt ervaart. Vooral het bij elkaar shoppen van de zorg en het roepen om hulp. Was een gezonde 43 jarige vrouw; nooit iets gehad. Door mijn karakter en veel geluk heb ik m’n revalidatie geregeld. Ben een jaar verder en zit nu op 70%. Schrikbarend is, nog steeds, hoe weinig professionals weten. Je moet als patiënt stevig in de schoenen staan. Bizar.
 • Mattie Veld

  4 maanden geleden
  Dirk ik dacht dat artikel en oorzaak duidelijk genoeg waren, al zullen er ook wel twijfelgevallen tussen zitten.
 • Dirk de Vries

  4 maanden geleden
  Komt het door Covid of komt het doordat ons gesjeesde drukke leven opeens tot stilstand kwam, we de muren op ons af zagen komen en vervolgens de reset button niet meer kunnen vinden. De klachten uit dit artikel zie ik ook voorbij komen bij mensen die geen corona hebben gehad.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.