Volledig scherm
Het ongeluk op de A50 bij Ewijk. © Rijkswaterstaat/Twitter

Veel vertraging door ongeluk op A50 en werkzaamheden IJsselbrug

ARNHEM - Op de wegen rond en richting Arnhem is dinsdagochtend omstreeks 07.30 uur flinke vertraging ontstaan door een ongeluk op de snelweg A50 bij Ewijk en werkzaamheden aan de IJsselbrug bij Westervoort.

Het onderhoud aan de IJsselbrug zorgde voor een lange file op de A325 tussen de Elst en knooppunt Velperbroek. 

Omstreeks 09.15 uur stond daar twaalf kilometer aan stilstaand verkeer, goed voor een vertraging van zeker veertig minuten, meldt de ANWB. Weggebruikers die de andere kant op moesten of op de A12 van Arnhem naar de Duitse grens reden, werden door de Rijkswaterstaat ook gewaarschuwd voor mogelijke vertraging. 

Op de A50 bij Ewijk was rond 08.30 uur tussen Ravenstein en knooppunt Ewijk sprake van ruim een halfuur oponthoud door een ongeval met meerdere auto's. Daarvoor kon de vertraging oplopen tot bijna anderhalf uur. De rechterrijstrook van de A50 is afgesloten geweest. Of er gewonden zijn gevallen bij het ongeluk, is onduidelijk.

Ter hoogte van knooppunt Valburg werd een omleiding ingesteld vanwege drukte door extra werkzaamheden elders. Verkeer richting Westervoort werd aangeraden Zwolle aan te houden via de A50 en A12.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.