Bloemen, knuffels en brieven na flatbrand aan het Gelderseplein in Arnhem
Volledig scherm
PREMIUM
Bloemen, knuffels en brieven na flatbrand aan het Gelderseplein in Arnhem © Gelderlander

Veiligheidsexpert Fred Vos heeft veel vragen over flatbrand in Arnhem

ARNHEM - Hoe heeft de rook vanuit het trappenhuis kunnen bewegen naar de liftkoker? Was het brandalarm niet doorgeschakeld en hoe werd de lift gestopt? Brandveiligheidsexpert Fred Vos heeft tal van vragen naar aanleiding van de flatbrand aan het Gelderseplein in Arnhem. Hij heeft zijn vragen gedeeld met de gemeenteraad van Arnhem.

5 reacties

 • niet

  1 jaar geleden
  een beetje googelen brengt aan het licht dat deze ex-brandweerman al jaren zijn mening graag verkoopt en openbaar maakt. Binnen de groep van vakmensen staat hij zeker ter discussie.
 • Ook

  1 jaar geleden
  Telkens wanneer er een zeer ernstig voorval is waarbij brand ontstaat lees ik na een aantal dagen weer allerlei kritiek uit de pen van Fred VOS, dat was al eerder ten tijde van de grote brand in een fritestent in Neerbosch-Oost en nu dus weer.Ik vraag me echt af of Fred VOS niets anders te doen heeft dan telkens maar weer na zo'n ramp met allerlei vragen te moeten komen en daardoor nog meer geestelijke ellende te veroorzaken.Nergens lees ik dat VOS werd gevraagd door de gemeenteraad van Arnhem namelijk.Heeft VOS niets te doen dan soms?
 • Fransje

  1 jaar geleden
  Er wordt steeds een verantwoordelijke van buitenaf gezocht.Terwijl het toch duidelijk de schuld van een aantal bewoners was.Én van de eigenaar van het matras, én die 2 tieners (en hun ouders?).
 • CCC

  1 jaar geleden
  De eerste vraag zou moeten zijn waarom bewoners brandgevaarlijk materiaal in openbare ruimten dumpen.
 • EenOptimist

  1 jaar geleden
  Waarom was er geen Sprinkler install . En was die er wel waarom werkte deze dan niet? Ook het in geval van brand een lift die niet stopt bij een etage waar de deur open zou moeten gaan wanneer er brand/rook in de liftschacht trekt of omhoog komt. Nee deze twee personen wisten niet beter als dat alles ok was bij het de lift betreden..trouwens waar bleef het brandalarm..niemand die iets daar van heeft gehoort als het al af ging. Hier treffen veel instanties blaam en ik mag hopen dat deze hun verantwoordlijkheid nemen t.a.v. de achter geblevenen

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Actievoerders weggestuurd bij Nijmeegs stadhuis na korte bezetting
  Play

  Actievoer­ders wegge­stuurd bij Nijmeegs stadhuis na korte bezetting

 2. Twee klanten op 19.000 m2: Loods 5 in Duiven is weer open
  Play

  Twee klanten op 19.000 m2: Loods 5 in Duiven is weer open

Arnhem e.o.