Een van de historische stoomlocomotieven van de VSM in volle actie.
Volledig scherm
Een van de historische stoomlocomotieven van de VSM in volle actie. © Veluwsche Stoomtrein Maatschappij

Veluwse stoomtrein Dieren is prijswinnend uitje

DIEREN -  De Veluwse stoomtrein die tussen Apeldoorn en Dieren rijdt, is de op twee na beste geworden in de jaarlijkse verkiezing van ‘Leukste uitje van Gelderland 2019'. 

In deze door de ANWB georganiseerde verkiezing werden 63.000 stemmen uitgebracht, zowel op het leukste landelijke uitje als het leukste provinciale uitstapje. 

De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij eindigde in de strijd om leukste uitje van de provincie achter het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem - de winnaar - en nummer twee, het Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen. 

De VSM rijdt met verschillende stoomlocomotieven over de Veluwe. De reis met de stoomtrein voert over de meer dan honderd jaar oude spoorlijn tussen Apeldoorn en Dieren, De Koningslijn. Het station Beekbergen vormt het hart van dit levende spoorwegmuseum. 

In de loop der jaren is een indrukwekkend en afwisselend materieelpark opgebouwd met een grote collectie oude stoom- en diesellocomotieven, historische rijtuigen en goederenwagens. De VSM wordt gerund door vrijwilligers. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.