De biomassacentrale komt uiterst rechts op het grasveldje aan de voormalige Akzohaven de afgesloten zijarm van de zich parallel aan de Rijn bevindende Nieuwe Haven.
Volledig scherm
De biomassacentrale komt uiterst rechts op het grasveldje aan de voormalige Akzohaven de afgesloten zijarm van de zich parallel aan de Rijn bevindende Nieuwe Haven. © Hans Broekhuizen

Veolia dreigt met gerechtelijke stappen tegen tegenstanders biomassa

ARNHEM - Veolia, eigenaar van toekomstige biomassacentrale in Arnhem, dreigt gerechtelijke stappen te nemen tegen de 157 bezwaarmakers tegen de centrale. De directie van het Franse concern beticht de bezwaarmakers van laster en smaad.

21 reacties

 • Patries

  2 jaar geleden
  Die klimaatverandering ontstaat inderdaad door zulke zaken. Bomen zijn een belangrijk onderdeel van het ecosysteem namelijk.
 • Marco

  2 jaar geleden
  Als mensen zich echt in de feiten gaan verdiepen zullen ze zien dat je gelijk hebt. Alleen luisteren veel mensen naar de verhalen die in de media worden verspreid en niet altijd juist zijn. Feit is dat het bosareaal in het midden van de VS jaarlijks toeneemt vanwege het beheer van productiebossen (voor meubelbouw, bouw en energie) maar die feiten worden gemakshalve vaak uit de discussie gehouden. 
 • Marco

  2 jaar geleden
  Het kan zeker, en er zijn ook waterkrachtcentrales in Nederland, alleen denk ik dat veel mensen het ook niet leuk gaan vinden als op de plaats waar hun huis staat een enorm stuwmeer wordt aangelegd. Nederland heeft gewoon te weinig hoogteverschil en is gewoon te klein voor deze grootschalige oplossingen. Dan denk ik dat mensen liever onder een windmolen wonen ;-)
 • Klaas1

  2 jaar geleden
  De grootse verzakers zijn de voorstanders in de Provincie van dit geld smijten het is bijna crimineel te noemen.
 • FJvanFleppenstein

  2 jaar geleden
  Het gaat er helemaal niet om wat er in onze achtertuinen gebeurt, maar dat er tientallen miljoenen subsidie verstrekt wordt aan een manier van energie opwekken die helemaal niet duurzaam is, of waarvan de duurzaamheid in ieder geval twijfelachtig is. Die miljoenen groeien niet aan geldbomen in onze achtertuinen, maar komen uit de portemonnees van ons allemaal. Daarom.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Schreeuwen, rookbommen en fakkels: Vitesse-fans zwaaien spelersbus uit
  Play

  Schreeuwen, rookbommen en fakkels: Vitesse-fans zwaaien spelersbus uit

 2. Dit is crystal meth
  Play

  Dit is crystal meth

Arnhem e.o.