De biomassacentrale komt uiterst rechts op het grasveldje aan de voormalige Akzohaven de afgesloten zijarm van de zich parallel aan de Rijn bevindende Nieuwe Haven.
Volledig scherm
De biomassacentrale komt uiterst rechts op het grasveldje aan de voormalige Akzohaven de afgesloten zijarm van de zich parallel aan de Rijn bevindende Nieuwe Haven. © Hans Broekhuizen

Veolia dreigt met gerechtelijke stappen tegen tegenstanders biomassa

ARNHEM - Veolia, eigenaar van toekomstige biomassacentrale in Arnhem, dreigt gerechtelijke stappen te nemen tegen de 157 bezwaarmakers tegen de centrale. De directie van het Franse concern beticht de bezwaarmakers van laster en smaad.

21 reacties

 • Patries

  2 jaar geleden
  Die klimaatverandering ontstaat inderdaad door zulke zaken. Bomen zijn een belangrijk onderdeel van het ecosysteem namelijk.
 • Marco

  2 jaar geleden
  Als mensen zich echt in de feiten gaan verdiepen zullen ze zien dat je gelijk hebt. Alleen luisteren veel mensen naar de verhalen die in de media worden verspreid en niet altijd juist zijn. Feit is dat het bosareaal in het midden van de VS jaarlijks toeneemt vanwege het beheer van productiebossen (voor meubelbouw, bouw en energie) maar die feiten worden gemakshalve vaak uit de discussie gehouden. 
 • Marco

  2 jaar geleden
  Het kan zeker, en er zijn ook waterkrachtcentrales in Nederland, alleen denk ik dat veel mensen het ook niet leuk gaan vinden als op de plaats waar hun huis staat een enorm stuwmeer wordt aangelegd. Nederland heeft gewoon te weinig hoogteverschil en is gewoon te klein voor deze grootschalige oplossingen. Dan denk ik dat mensen liever onder een windmolen wonen ;-)
 • Klaas1

  2 jaar geleden
  De grootse verzakers zijn de voorstanders in de Provincie van dit geld smijten het is bijna crimineel te noemen.
 • FJvanFleppenstein

  2 jaar geleden
  Het gaat er helemaal niet om wat er in onze achtertuinen gebeurt, maar dat er tientallen miljoenen subsidie verstrekt wordt aan een manier van energie opwekken die helemaal niet duurzaam is, of waarvan de duurzaamheid in ieder geval twijfelachtig is. Die miljoenen groeien niet aan geldbomen in onze achtertuinen, maar komen uit de portemonnees van ons allemaal. Daarom.
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  4

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.