De biomassacentrale komt uiterst rechts op het grasveldje aan de voormalige Akzohaven de afgesloten zijarm van de zich parallel aan de Rijn bevindende Nieuwe Haven.
Volledig scherm
De biomassacentrale komt uiterst rechts op het grasveldje aan de voormalige Akzohaven de afgesloten zijarm van de zich parallel aan de Rijn bevindende Nieuwe Haven. © Hans Broekhuizen

Veolia dreigt met gerechtelijke stappen tegen tegenstanders biomassa

ARNHEM - Veolia, eigenaar van toekomstige biomassacentrale in Arnhem, dreigt gerechtelijke stappen te nemen tegen de 157 bezwaarmakers tegen de centrale. De directie van het Franse concern beticht de bezwaarmakers van laster en smaad.

De komst van een biomassacentrale op Indrustriepark Kleefse Waard heeft veel los gemaakt in Arnhem. Mensen hebben massaal bezwaar gemaakt tegen de komst van een  een verdiepte loods voor de opslag van biomassa. De centrale zelf is in 2016 vergund.

Te ver

Veolia valt vooral over de zin in de zienswijzen: 'Wij zien voor biomassa een directe connectie met de fraude bij aanvoer van covergistingsmaterialen naar biovergisters'. Dat gaat het Veolia ‘toch echt veel te ver', aldus een reactie van het bedrijf op de zienswijzen. 'Veolia wordt hiermee immers op één lijn geplaatst met fraudeurs, zonder welke feitelijke onderbouwing dan ook'. Het bedrijf voegt eraan toe zich te beraden op nadere gerechtelijke stappen.

Verantwoordelijkheid

Bezwaarmaker en opsteller van de bezwaarschriften Arnhems Peil geeft aan zo snel mogelijk te reageren op de brief van Veolia. ,,Wij nemen volle verantwoordelijkheid voor die uitspraken. Indien er iemand wordt aangeklaagd, dan zullen wij die aanklacht het hoofd bieden", laat Jeroen Spaander van Arnhemse Peil desgevraagd via de mail weten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.