Volledig scherm

Verbod op concert tienkoppig ensemble op balkon in Arnhem

ARNHEM - Het vocale ensemble Schudden voor Gebruik zal als zaterdagavond de laatste voorstelling tijdens festival Prateur is, slechts gedeeltelijk gebruik mogen maken van het balkon van een woning aan de Turfstraat. Het balkon is volgens de gemeente niet sterk genoeg om tien personen te houden.

De vorige twee weken dat het ensemble speelde, stonden wél elke avond tien leden van het ensemble op het balkon van een huis aan de Turfstraat.

Naar aanleiding van een foto in De Gelderlander waarop tien mensen van Schudden voor Gebruik op het balkon stonden, besloot de gemeente wat speurwerk te doen, zegt Anneloes Olieman van Schudden voor Gebruik. "Toen bleek dat dit balkon bij een ander huis hoorde en dat je daar niet met tien mensen op mag staan. Vrijdag was de eerste keer dat we het anders moesten aanpakken."

Voor de laatste zes voorstellingen van zaterdagavond mag het ensemble met vier mensen op het balkon staan, terwijl de rest in de drie deuropeningen van het balkon moeten staan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.