Dronebeelden van het varend ontgassen op een binnenvaarttanker bij Tiel. Archieffoto
Volledig scherm
PREMIUM
Dronebeelden van het varend ontgassen op een binnenvaarttanker bij Tiel. Archieffoto © Politie

Verbod varend ontgassen duurt dankzij Zwitserland nog jaren

ARNHEM/ NIJMEGEN - Het duurt nog zeker 2,5 jaar voordat een verbod geldt op het varend ontgassen van tankschepen op de Waal, Nederrijn en andere grote rivieren. Omliggende landen moeten hiermee instemmen en vooral de Zwitsers hebben daarvoor meer tijd nodig.  

5 reacties

 • Jan den Tien

  1 jaar geleden
  Goedgekeurd worden door landen waar de rivier doorheen stroomt?? Onzin, verboden worden door landen waar die schepen door heen varen! Op de E23? Mag je in Duitsland 300Km dan in Nederland ook?
 • Aaldert Benjamins

  1 jaar geleden
  'Dankzij Zwitserland' was passend geweest bij het verheugende nieuws dat Zwitserland 'om' is en dat nu ontgassen al per 1 januari aanstaande kan worden verboden. Maar helaas, 'vanwege' Zwitserland mag deze gifblazerij nog ongehinderd jaren doorgaan.
 • Marie-Louise Walter

  1 jaar geleden
  Waarom moeten wachten op Zwitserland? En ondertussen moet ik giftige lucht inademen in Millingen aan de Rijn? Wat voor softie Den Haag en Europarlement hebben we hier? Omdat Zwitserland geen EU-lid is? Arrogant Wilhelm Tell volk!!!
 • Desirea Ter Stegen

  1 jaar geleden
  Erg hypocriet van de Zwitsers. Als het om bv autoverkeer gaat door/in Zwitserland halen ze alles uit de kast om hun land schoon te houden met bv Maut en toeslagen op buitenlands vrachtverkeer en dan nu zeiken en de boel vertragen.
 • Jacob Nederthal

  1 jaar geleden
  Kan iemand mij uitleggen waarom we aan de Zwitsers moeten vragen of we Nederlandse burgers mogen beschermen tegen giftige lozingen op Nederlands grondgebied?

In samenwerking met indebuurt Arnhem