Volledig scherm
PREMIUM
van Rinke Nijburg. © Marc Pluim

Verborgen Parels: Een kil hotelbed

Verborgen ParelsARNHEM - Wegens uitbreiding en vernieuwing is Museum Arnhem een aantal jaren gesloten. 'De Gelderlander' neemt exclusief kijkje in de depots, op zoek naar verborgen parels uit de collectie.

Een groot schilderij met een groot bed. Zowel het bed als de ruimte waarin het staat is kaal, op het steriele af. De vloer is zo glad dat een deel van de kamer erin gespiegeld wordt. Het bed is groot, maar het ziet er niet uitnodigend uit. Het lijkt alsof de lakens van glas zijn. Buiten strekt zich een grijs landschap uit, een soort industrieterrein, waarvoor je het liefst de gordijnen dicht zou trekken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Instinctief acteert Eline de dood: 'Mijn god, hij is er nog. Hij is nog in huis'
    PREMIUM
    Reconstructie Arnhemse Villamoord

    Instinc­tief acteert Eline de dood: 'Mijn god, hij is er nog. Hij is nog in huis'

    ARNHEM - Baf! Baf! De twee knallen zijn oorverdovend. Bloed golft over haar gezicht. Haar hoofd barst van de pijn. Ze kan nog denken. Ze is er nog. Geke ligt dood naast haar op bed. Instinctief acteert Eline de dood. De man met pistool pakt Geke's slavenarmband en loopt de slaapkamer uit. Ze moet hulp halen. Op het nachtkastje staat een telefoon. Eline pakt de hoorn, draait de schijf. Op de trap klinken voetstappen. 'Mijn god, hij is er nog. Hij is nog in huis.'

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.