Museum Arnhem, waarvan de verbouwing nu stilligt in afwachting van een bouwer die de klus wil klaren, vanuit de lucht.
Volledig scherm
PREMIUM
Museum Arnhem, waarvan de verbouwing nu stilligt in afwachting van een bouwer die de klus wil klaren, vanuit de lucht. © Erik van 't Hullenaar

Verborgen parels: Twee elegante tuitjes

Wegens uitbreiding en vernieuwing is Museum Arnhem een aantal jaren gesloten. De Gelderlander mag exclusief een kijkje nemen in de depots van het museum, op zoek naar verborgen parels.

De Salad Sunrise van Arnout Visser.
Volledig scherm
De Salad Sunrise van Arnout Visser. © Collectie Museum Arnhem

Arnhemmers hebben het vaak over 'Arnhem Modestad', maar eigenlijk is Arnhem veel meer een 'designstad'. Arnhems design bevindt zich in de collecties van beroemde musea als het Museum of Modern Art in New York. En het staat op de tafels van miljoenen mensen in de hele wereld.

Zoals dit glazen olie- en azijnstel van de Arnhemmer Arnout Visser, waarvan Museum Arnhem een aantal prototypen in het depot heeft. Salad Sunrise heet het.

Arnout Visser is de Leonardo da Vinci van de Arnhemse vormgevers. Hij is een kunstenaar die graag allerlei natuurkundige wetten in zijn ontwerpen toepast. De vormgeving van Salad Sunrise draait bijvoorbeeld om het verschillend soortelijk gewicht van olie en azijn. Anders gezegd: olie drijft op azijn. Je kunt uiteraard een olie- en azijnstel bedenken dat uit twee kannetjes bestaat: een voor de olie en het andere voor azijn. Maar gebruikmakend van het verschil in soortelijk gewicht kun je volstaan met een enkel kannetje.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.