De politie bij de school in Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
De politie bij de school in Arnhem. © Timo Bouman/Persbureau Heitink

Verdachte (16) van steekpartij bij Arnhemse school had keukenmes bij zich: mag dat volgens de regels?

ARNHEM - De 16-jarige Arnhemmer die ervan verdacht wordt betrokken te zijn bij de steekpartij van afgelopen donderdag bij een middelbare school in Arnhem, had naar verluidt een keukenmes op zak. Hij zou hiermee twee anderen gestoken hebben en zelf ook gewond zijn geraakt. Wat is eigenlijk precies de regelgeving rondom het dragen van messen? Mocht hij met een huis-tuin-en-keukenmes zomaar over straat?

10 reacties

 • Fred Schuit

  4 weken geleden
  @Patrick De Action neemt hierin verantwoordelijkheid door geen messen te verkopen aan minderjarigen.
 • Jan Nuvens

  1 maand geleden
  Volkomen ridicule vraag of dit mag of niet. Je mag gewoon geen andere mensen neersteken, in elkara slaan, bedreigen, mishandelen etc. Als je elk object waarmee je iemand kunt verwonden expliciet moet gaan vermelden in de wet blijf je bezig, een goede klap met een basgitaar vloert de grootste vent, dus ook geen pubers naar muziekles dan maar....
 • Simon de Kat

  1 maand geleden
  Welke ouder vind het normaal, dat als zijn of haar kind naar school gaat een mes meeneemt (wat voor mes dan ook), dan spoor je toch niet helemaal in je bovenkamer toch?
 • Wim Sonderen

  1 maand geleden
  Vreemde foto, verdachte onherkenbaar maar de politie wel zichtbaar tonen.
 • patrick wijgman

  1 maand geleden
  ACTION 0.69 cent en nog super scherp ook....moeten we dan de ACTION verantwoordelijk houden ?...... Opvoeding daar begint het .
 1. Arnhemse taxichauffeur start actie tegen mondkapjesplicht: ‘Het is schijnveiligheid’
  PREMIUM
  26

  Arnhemse taxichauf­feur start actie tegen mondkapjes­plicht: ‘Het is schijnvei­lig­heid’

  ARNHEM - Taxichauffeur Jan Verniers uit Arnhem is een actie begonnen tegen de mondkapjesplicht in taxi’s en het openbaar vervoer. ,,Ik vervoer vaak oudere kwetsbare mensen voor regionaal vervoerder Avan, die vaak buiten adem raken van zo’n kapje. Hygiënisch ermee omgaan is onmogelijk. Het kapje is schijnveiligheid. Naar mijn idee is dat ook wetenschappelijk bewezen. Laten ze het per direct afschaffen.”
 2. Ongeschminkte pieten bij magisch lichtjesfeest rond intocht Sinterklaas in Arnhem; wel baarden en snorren
  PREMIUM

  Onge­schmink­te pieten bij magisch lichtjes­feest rond intocht Sinter­klaas in Arnhem; wel baarden en snorren

  Sinterklaas arriveert dit jaar voor het eerst in de geschiedenis van Arnhem pas aan het einde van de middag met de stoomboot op de Rijnkade. Op zaterdag 13 november stapt hij om 16.45 uur op schimmel Ozosnel en trekt hij in een bonte optocht naar de binnenstad. Na zessen trekt hij zich terug in zijn werkkamer in de Eusebiuskerk, waar de kinderen hem van 18.30 tot 19.30 uur mogen bezoeken.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.