Het toegetakelde gezicht van Henk de Bruijn in de week na de mishandeling.
Volledig scherm
PREMIUM
Het toegetakelde gezicht van Henk de Bruijn in de week na de mishandeling. © Eigen foto

Verdachte fatale mishandeling Jan (73) uit Arnhem sloeg ook oud-dominee (68) in elkaar: ‘Hij haalde vol uit’

ARNHEM - ,,Ik kreeg het er koud van toen ik hoorde dat de jongen die mij mishandelde nu betrokken zou zijn bij het geweld in het Spijkerkwartier.” Aan het woord is de 68-jarige emeritus dominee Henk de Bruijn.

90 reacties

 • Billie84

  2 jaar geleden
  Ok ik begrijp je verhaal niet helemaal of liever anders gezegd ik kan je niet helemaal in je beredenering volgen. Het gaat hier heel even over 1 jonge die herhaaldelijk in de fout is gegaan. Zijn 'verhaal', zover ik dat begrijp, werd aannemelijker geacht (om welke reden dan ook) dan het verhaal van het slachtoffer. Waarom het verhaal van de dader aannemelijker wordt geacht wordt dan weer niet verhelderd. Dus ik zit met veel vragen maar vooral het antwoord 'ons kent ons' doemt bij mij vooral op. 
 • roberto

  2 jaar geleden
  Als zo'n jongeman al eerder, langdurig gestraft was dan had hij 20 okt. niet vrij kunnen rond lopen om weer een mishandeling te kunnen gaan plegen. Dat geld naar mijn inziens voor meerdere zaken, als er strenger gestraft wordt dan zijn er minder herhalingen van strafbare feiten.Voorbeeld: een verdachte krijgt i.p.v. een gevangenisstraf een taakstraf.Na of tijdens zijn taakstraf pleegt hij wederom een feit, wat tijdens een gevangenisstraf niet mogelijk zou zijn.
 • Wim

  2 jaar geleden
  Precies. Niet meten is niet weten. Veel meer geld (dus mensen) is noodzaak, ook bij het OM.
 • Maurits76

  2 jaar geleden
  En in die landen zijn de criminaliteits- en misdaadcijfers beslist niet lager dan in Nederland...
 • Maurits76

  2 jaar geleden
  Wat een lariekoek! Bent u ooit op een bso wezen kijken? En dan heb ik het nog niet eens over de opmerking over twee fulltime werkende ouders... 

Arnhem e.o.