Volledig scherm
© DG

Verdachte moord Melissa beschuldigt vriend

ARNHEM (ANP) - De 23-jarige verdachte van de moord op de 19-jarige Melissa Ulrich heeft woensdag voor de rechtbank in Arnhem een kameraad met wie hij veel op boevenpad ging, beschuldigd van het vastbinden en in brand steken van het meisje.

Orleando A. deed daarmee weer een nieuwe versie van de gebeurtenissen uit de doeken.

Kappersleerlinge Melissa Ulrich is op 23 mei 2006 in haar flat in Arnhem-Zuid vastgebonden, met brandstof overgoten, aangestoken en daarna aan haar lot overgelaten. Gewaarschuwde hulpdiensten vonden het meisje brandend in de hal van de flat. Ze droegen haar naar buiten, maar moesten op de stoep het gloeiendhete lichaam laten vallen. Ulrich overleed korte tijd later op straat. De verdachte heeft diverse andere mannen als de dader aangewezen.

De 23-jarige man had een conflict met de vriend van het meisje. De politie verdenkt hem van inbraak in de flat van het stel op een moment dat er meestal niemand thuis was. De kappersleerlinge bleek echter met kiespijn ziek thuis te zijn. Dat werd haar fataal.

A. beschikte na de moord over de pinpas en andere spullen van het slachtoffer. Maar de ontkennende verdachte heeft altijd volgehouden dat hij op het moment van de moord in een coffeeshop in Arnhem zat. Twee andere klanten bevestigen dat. De vriend die woensdag beschuldigd is, heeft ook met de pas gepind.

De politie heeft met dertig rechercheurs onderzoek gedaan naar de gruwelijke moord. In eerste instantie verdachten zij de vriend van het meisje, maar de verdachte zette zichzelf door bepaalde verklaringen in de kijker. De moeder en de broer van Ulrich willen aan het eind van de rechtszaak gebruik maken van hun spreekrecht, zo hebben zij aangekondigd.

.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.