Volledig scherm
De overvaller werd verjaagd met een groot mes. © Videostill

Verdachte vast voor overval op cafetaria Onder de Linde

updateARNHEM - De man die afgelopen zondag probeerde cafetaria Onder de Linde in Arnhem te overvallen is woensdagavond gearresteerd. Het gaat om een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

De overval leverde overigens niets op. Eigenaar Pieter Hezemans van het cafetaria aan Onder de Linden in Klarendal pakte in plaats van geld een enorm slagersmes en joeg de man op de vlucht. Hij ging ervandoor richting het Noordpad. 

Media

Hezemans kreeg met zijn actie veel complimenten van zijn klanten. Het filmpje van de beveiligingscamera ging heel Nederland door. Vanuit het hele land heeft de media aandacht besteed aan het heldhaftige optreden van Hezemans. 

De eigenaar van Onder de Linde is opgelucht. Hij kreeg het nieuws donderdagmiddag te horen van de recherche. ,,Toch goed dat dat gajes nu van straat is. Niet dat ik bang was dat hij nog een keer terug zou keren. Ik denk wel dat hij behoorlijk is geschrokken van het mes’’, vertelt Hezemans.

De politie heeft de man aangehouden aan de hand van het signalement. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.