Waterstraat Velp, vlak na het indicent.
Volledig scherm
Waterstraat Velp, vlak na het indicent. © DG

Verdachten schietpartij Velp weken langer in de cel

videoVELP - De 52-jarige Didammer en 39-jarige man uit Warnsveld die vastzitten in verband met de schietpartij in Velp vorige week blijven nog twee weken vast zitten. Dat heeft de rechter-commissaris maandag besloten. 

Wat de precieze rol van de twee mannen vorige week maandagavond is geweest, is nog onbekend. Er raakte niemand gewond.

De buurt rond de Velpse Waterstraat werd vorige week maandagavond iets voor 20.00 uur opgeschrikt door schoten. Getuigen hadden kort daarvoor een personenauto, mogelijk van het merk Mercedes, de straat zien inrijden. Ter hoogte van het rijtjeshuis stapte een man uit de auto. Hij richtte zijn vuurwapen op de voordeur en vuurde daar enkele keren op. 

Kogels door de ruit

Twee schoten ging door de ruit van de voordeur, één raakt het houtwerk. Hoeveel schoten er exact zijn afgevuurd is nog onbekend. Sommige buurtbewoners hadden het over vijf schoten.

Naar het motief van de schietpartij doet de politie nog onderzoek, maar dat het om een gericht aanslag ging, lijkt wel vast te staan. De politie zette meteen na het schietincident een deel van de Waterstraat af en ging op zoek naar kogelhulzen.

Verdachte meldt zichzelf

In de woning waren op het moment drie mensen aanwezig: de bewoner en nog twee mensen. 24 uur na de schoten arresteerde de politie de 52-jarige Didammer. Hij zou zichzelf hebben gemeld op het politiebureau.

Korte tijd later hield de politie ook de 39-jarige man uit Warnsveld aan. Onbekend is of de politie nog meer aanhoudingen verwacht.

Omdat er behoorlijke onrust was ontstaan in de buurt heeft burgemeester Carol van Eert van Rheden kort na het incident samen met de wijkagent en medewerkers van woningcorporatie Vivare buurtbewoners bezocht. Een aantal huurders hadden zich bij de woningcorporatie gemeld omdat ze zich zorgen maakten over hun veiligheid.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.