Festival Gebroeders van Lymborch in Nijmegen krijgt vier jaar lang een bijdrage van de provincie. Oneerlijk, zegt voormalif festivalorganisator Robin Hagen.
Volledig scherm
PREMIUM
Festival Gebroeders van Lymborch in Nijmegen krijgt vier jaar lang een bijdrage van de provincie. Oneerlijk, zegt voormalif festivalorganisator Robin Hagen. © Paul Rapp

Verdeling Gelders geld voor festivals ligt onder vuur: ‘Riekt naar bevoordeling en willekeur’

ARNHEM - Gelderland krijgt forse kritiek op de manier waarop subsidies voor festivals worden verdeeld. Zo zouden sommige evenementen worden voorgetrokken door de provincie en zou een geslaagde aanvraag vooral een kwestie van de juiste teksten zijn. Ook Gelderse fracties zien verbeterpunten.

7 reacties

 • Stefan

  2 jaar geleden
  Kunst is geen hobby, is niet elitair en niet links. Mensen uit alle lagen van de bevolking genieten van en hebben baat bij kunst. Mits het toegankelijk blijft voor iedereen. 
 • Peter Van Brakel

  2 jaar geleden
  Geen probleem
 • Hendrik Jan Willem

  2 jaar geleden
  zwembaden worden gesloten,geen geld voor jeugdzorg,te weinig plekken voor ouderenzorg, maar wel geld voor festivals waarvan het leeuwendeel gaat naar artiesten, dus je subsidieert gewoon artiesten vaak ook nog uit het buitenland, blijft toch vreemd
 • NulTachtig

  2 jaar geleden
  Als jij dan ook bereid bent substantieel meer te betalen voor een toegangskaartje...Vast niet.
 • willy

  2 jaar geleden
  Of doortrekken A15 A18 en dubbelspoor naar Doetinchem

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.