Volledig scherm
Op de Nederrijn bij Huissen sloeg de kano om. © ANP

Verdriet om overleden roeiers Rob en Kees bij roei-ongeluk in Huissen

ARNHEM - De zaterdagochtend bij het roeiongeval in de Rijn bij Huissen omgekomen leden van roeivereniging Jason uit Arnhem zijn de 71-jarige Kees Joosse en de 60-jarige Rob van den Heuvel.

Joosse was een bekende verschijning in het maatschappelijk leven van Arnhem. Hij was al 25 jaar lid van de roeivereniging en had om die reden recent nog de Jasonspeld uitgereikt gekregen. De voorzitter van de wijkvereniging van de Burgemeesterswijk, Barend Freriks, betreurt zijn overlijden. Joosse was er onder andere lid van de commissie Leefomgeving. ,,Met name daar is de verslagenheid groot'', aldus de voorzitter op de wijkwebsite.

Volledig scherm
Kees Joosse, op het water. Foto: eigen foto, via Twitter © Eigen foto

Schooldirecteur

Joosse werd in 1987 directeur van het Stedelijk Gymnasium aan de Statenlaan in Arnhem. Die functie zou hij veertien jaar vervullen. Daarna was hij negen jaar directeur van de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij, een organisatie die projecten ter verbetering van de leefomgeving ondersteunt.

Als voorzitter van het Stedelijk Netwerk Arnhem speelde hij sinds 2010 een rol in het organiseren van netwerkontmoetingen tussen de roergangers van uiteenlopende ondernemingen, instellingen en organisaties in de stad, vaak met een spreker en op locatie op het adres van een van de aangesloten leden.

Werkgroep

Sinds 2014 zette Joosse zich ook als voorzitter in voor de Werkgroep TargetWerk, een initiatief van plaatselijke serviceclubs om de startkansen van jonge mensen op de arbeidsmarkt te vergroten via op training en netwerken gerichte workshops.

Raadsheer

Rob van den Heuvel werkte als raadsheer aan het Gerechtshof in Arnhem. Hij vervulde in zijn carrière verschillende functies in de rechtspraak, waaronder die van rechter, vice-president bij de rechtbank en kantonrechter-plaatsvervanger. 

Lees hier meer over het roei-ongeluk in Huissen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.