De kans is groot dat acht taxibedrijven in de regio Arnhem-Nijmegen volgend jaar geen ritten meer zullen rijden voor inwoners met een beperking.
Volledig scherm
De kans is groot dat acht taxibedrijven in de regio Arnhem-Nijmegen volgend jaar geen ritten meer zullen rijden voor inwoners met een beperking. © Ilvy Njiokiktjien

Vergeefs wachten op de regiotaxi moet verleden tijd worden

ARNHEM - Het mag niet meer gebeuren dat een klant die op de afgesproken tijd en plaats op een regiotaxi staat te wachten, niet wordt opgepikt. Dat stelt de Regionale Adviesraad Doelgroepenvervoer regio Arnhem Nijmegen (RAD).

8 reacties

 • SG Nile

  3 jaar geleden
  Tja, ik ben bang dat het niet snel goed komt. Er wordt al jaren gehannesd in deze sector, geld is altijd het probleem. Jammer dat alle mensen die hiervan gebruik moeten maken letterlijk in de kou staan
 • Richard Thijssen

  3 jaar geleden
  Jaarlijks in Gelderland ongeveer 700.000 ritten in het WMO vervoer? Zou het kunnen dat de vervoerders het principe “klant is koning” niet meer huldigen? Zou het kunnen dat veel winst maken voor de vervoerders belangrijker is dan kwaliteit leveren. Zoveel mogelijk chauffeurs op de auto’s voor € 11.- bruto per uur? 3 contracten in 2 jaar en de ww in of naar een andere b.v. ? Chauffeurs hierdoor het ook wel “prima” vinden. Zou het kunnen dat het tijd wordt voor nieuwe ondernemers die vanuit het hart gaan vervoeren en gewoon de kwaliteit gaan leveren? Geen kwaliteit is niet meer meedoen?
 • Carel

  3 jaar geleden
  Jij, of je moeder, kan blijkbaar een gewone taxi betalen. Met AVAN vanuit Arnhem naar Nijmegen kost zo'n 3 euro. Straattaxi iets van 50 euro. Dan moet je niet zitten zeuren als de rit iets langer duurt of dat je een kwartiertje moet wachten.  
 • Henk

  3 jaar geleden
  Wat ik niet lees wat precies de punten zijn waar het verkeerd gaat. Misschien is het gebied te groot. Bedrijven in hun eigen omgeving laten rijden zou al een stuk schelen qua kosten. En dat met een goede centrale die het van daar uit aan stuurt.
 • Carel

  3 jaar geleden
  Geweldig, die marktwerking. Elke paar jaar een aanbesteding waardoor chauffeurs zelden nog een vast contract krijgen. 

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.