Volledig scherm
Verine Bouwman krijgt de prijs van verdienste tijdens het Nederlands Balletgala van Stichting Dansersfonds 79 in het Internationaal Theater Amsterdam. Het gala werd dit jaar opgedragen aan Ted Brandsen, artistiek directeur van Het Nationale Ballet, omdat hij erin is geslaagd het dansgezelschap in de internationale top te krijgen. © ANP

Vérine Bouwman van Introdans ontvangt prestigieuze dansprijs

AMSTERDAM/ ARNHEM - Vérine Bouwman werd vanavond overladen met complimenten nadat ze de Prijs van Verdienste had gekregen tijdens het Nationale Balletgala in Amsterdam.

De jury prees de 31-jarige danseres van Introdans, wonend in Arnhem en geboren en getogen in Wijchen, uitvoerig. ‘Haar danstechnische kwaliteiten gebruikt ze intelligent, efficiënt en met een uitstekend gevoel voor persoonlijke nuancering en dat maakt haar theatrale presentatie altijd overtuigend, integer en zonder overbodig uiterlijk vertoon’, aldus het juryrapport. Bouwman straalde op het podium van de volle zaal, waarin zich onder anderen ook prinses Beatrix bevond.

Passie

Volledig scherm
Verine Bouwman met prinses Beatrix. © ANP

Bouwman danst sinds 2006 bij het Arnhemse Introdans, waar ze terechtkwam tijdens haar stage voor de Nationale Balletacademie in Amsterdam. Het dansen bij Introdans bevalt haar zo goed dat ze nooit meer is weggegaan.

,,Het is niet alleen haar talent dat telt”, zegt Roel Voorintholt, artistiek leider van Introdans. ,,Vérine is vooral een danseres die enorm gedreven en toegewijd is. Haar grote muzikaliteit in combinatie met haar perfectionisme maken haar een bijzondere danseres. Ze heeft een grote gave om uiteenlopende rollen te vertolken. En die passie past goed in ons gevarieerde repertoire.”

Dansersfonds

De Prijs van Verdienste is in het leven geroepen door Dansersfonds ’79, een initiatief van topdansers Alexandra Radius en Han Ebbelaar. Introdans doet het goed bij de prijzen van het Dansersfonds. In de afgelopen jaren ontvingen Kim van der Put (2017), Jurriën Schrobben (2016) en Nienke Wind (2015) de Aanmoedigingsprijs.

Volledig scherm
Vérine Bouwman (boven) is de winnaar van de Prijs van Verdienste. © Hans Gerritsen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.