Volledig scherm
File op de A12 © GinoPress B.V.

Verkeer op snelwegen rond Arnhem in avondspits muurvast na ongevallen

updateARNHEM - Het verkeer op de A12 bij Arnhem liep woensdag aan het einde van de middag vast door verschillende ongelukken. Zo kwam bij knooppunt Grijsoord aan de noordwestkant van de stad is een auto op zijn kant terecht. 

De weg richting Ede en Utrecht was enige tijd dicht voor hulpverlening en dat zorgde voor een kleine 30 minuten vertraging.

Tussen knooppunt Waterberg en knooppunt Grijsoord stond rond 17.30 uur elf kilometer file. De andere kant op, richting Arnhem, ontstond eveneens een lange file vanaf de afrit Wageningen bij Ede. Ook op de A50, die bij Grijsoord aanhaakt op de A12, liep het verkeer vast. 

Verderop op de A12, bij knooppunt Velperbroek aan de oostzijde van Arnhem, gebeurde eveneens een ongeluk. Wegbeheerder Rijkswaterstaat stelde voor verkeer vanuit de Achterhoek richting Utrecht een omleiding via de Pleijroute, A15 en A50. 

Rond 18.00 uur waren de files flink in lengte teruggelopen en was de vertraging rond de verschillende ongevalslocaties teruggelopen tot zo’n tien minuten, kort voor 18.30 tot zo'n vijf minuten. Daarna losten de files snel op.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.