Verkeerschaos op de Pleijroute nadat vuilniswagen lading verliest in ochtendspits

videoARNHEM - Een vuilniswagen heeft vrijdagochtend zijn lading verloren op de Pleijroute (N325) bij Arnhem. De lading vuilnis kwam over een lengte van bijna 200 meter op de weg terecht de afslag Huissen en de weg naar Westervoort. Voor het opruimen werd  een rijstrook afgesloten, de weg was om 11.00 uur weer vrij.

Door een hydraulisch probleem ging tijdens het rijden de laad- en losklep van de vuilniswagen omhoog. Hierdoor verloor de vuilniswagen over een afstand van bijna 200 meter afval. Er zijn geen gewonden gevallen. 

Het incident zorgde voor lange files in en na de ochtendspits. Verkeer richting Arnhem/Oberhausen werd omgeleid via de westkant van Arnhem over de A15 en de A50. 

De file op de Pleijroute liep kort na het incident op tot zes kilometer, op het dieptepunt goed voor een uur vertraging. Toen de weg was vrijgegeven, liep de vertraging snel terug. De berm langs de weg lag toen nog bezaaid met afval. 

Volledig scherm
De gestrande vrachtwagen op de Pleijroute (N325) bij Arnhem. © Timo Bouman/Persbureau Heitink
Volledig scherm
Sjouke Monaghan maakte deze foto van de bende op de Pleijroute. © Eigen foto
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.