Verkeersinfarct rond Arnhem na ongevallen, bestuurder bestelbus zwaargewond op A50

UPDATE/videoARNHEM - Verkeer op de snelwegen A12, A50, de A325 en de Pleyroute bij Arnhem had vrijdag in de tweede helft van de middag te maken met forse vertraging na twee ongevallen. De A50 werd na 15.30 uur een uur lang volledig afgesloten bij Renkum. Op de A12 bij Arnhem-Noord was de linkerrijstrook enige tijd dicht.

Bij beide aanrijdingen zijn twee gewonden gevallen, waarvan een ernstig. De files hielden aan tot het begin van de avond. 

De grootste problemen waren er op de A50 tussen Renkum en knooppunt Grijsoord, waar de A50 aanhaakt op de A12. De weg werd na 15.30 uur tot na 16.30 uur volledig afgesloten voor hulpverlening en een onderzoek naar de toedracht van de aanrijding. 

Bekneld

Volledig scherm
Het ongeval op de A50 bij Renkum. © Roland Heitink/Persbureau Heitink

Onder meer een mobiel medisch team per traumahelikopter werd opgeroepen voor hulpverlening aan de chauffeur van een bestelbus, die bekneld raakte. De bestuurder werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. 

Door de afsluiting van de weg raakte verkeer ingesloten. De wegbeheerder liet een omleiding instellen voor verkeer richting het noorden, via de A15 bij Valburg en vervolgens de A325 rondom Arnhem. Het verkeer had rond 17.30 uur nog te maken met een vertraging van ongeveer een half uur, daarna liep de vertraging langzaam terug. 

Pleyroute

Na het instellen van de omleiding stroopte het verkeer op de A325 en de Pleyroute, de zuidelijke ring rond Arnhem, snel op. De file bleek hardnekkig: rond 18.30 uur werd nog een file genoteerd van acht kilometer richting het Velperbroekcircuit ten oosten van de stad.

A12
Op de A12 was de linkerrijstrook tussen Grijsoord en Arnhem-Noord enige tijd dicht. Daar botsten rond 15.00 uur drie auto op elkaar. Een van de bestuurders raakte gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. 

Door de afsluiting van de rijbanen ontstond een file van tien kilometer, die tot 17.00 uur goed was voor een half uur vertraging. Ook was er vertraging op de andere rijbaan door zogenoemde ‘kijkers’. Na 17.00 uur liep de file langzaam in lengte terug. 

Volledig scherm
Massale hulpverlening op de A50 na de aanrijding tussen een vrachtwagen en een bestelbus. © Roland Heitink/Persbureau Heitink
Volledig scherm
De situatie op de A50 bij Renkum op camerabeeld van Rijkswaterstaat. © Rijkswaterstaat
Volledig scherm
De situatie op de A12 na het ongeval gefotografeerd door een weginspecteur van Rijkswaterstaat.. © Rijkswaterstaat
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.