Volledig scherm
© Arie Kievit

Verkiezingsfestivals mbo Gelderland afgelast

ARNHEM - Verkiezingsfestivals die voor woensdag stonden gepland op een aantal mbo-scholen, waaronder in Gelderland, gaan niet door. Organisator ProDemos heeft het programma geschrapt in verband met de aanslag in Utrecht, maandag.

Onder de scholen waar activiteiten zouden worden gehouden, zijn ROC Rijn IJssel aan de Middachtensingel in Arnhem, het Graafschap College in Doetinchem, ROC Nijmegen en ROC Rivor in Tiel. 

ProDemos, een organisatie die de spelregels van de democratie en de rechtsstaat bekender tracht te maken, wilde met name de jongeren bereiken die voor het eerst mogen gaan stemmen. Er werd samengewerkt met de Nationale Jeugdraad. 

Volgens een woordvoerster acht ProDemos het na de gebeurtenissen in Utrecht, waarbij drie doden vielen, niet gepast om een feestelijk programma rond de verkiezingen voor provinciale staten en waterschappen aan te bieden. ,,Daarmee handelen we in lijn met de politieke partijen, die om dezelfde reden ook terughoudend zijn in hun campagne.” 

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.