Volledig scherm
Foto: ANP

Verlengde schooldag in Arnhem niet in gevaar

ARNHEM - De naschoolse activiteiten voor kinderen in achterstandswijken blijven bestaan, ook al moet de gemeente Arnhem bezuinigen. Deze verzekering deed wethouder Luuk van Geffen (SP) dinsdagavond tijdens een vergadering van de Arnhemse gemeenteraad aan Peter Burgers van de stichting PAS, de organisatie die de activiteiten organiseert.

Tot op heden leek het namelijk alsof deze zogeheten 'verlengde schooldag' het slachtoffer zou worden van de gemeentelijke bezuinigingsdrift. Maar dat is niet waar, aldus Van Geffen. Hij wil de activiteiten van PAS alleen anders financieren. PAS (Primair Onderwijs Arnhem in Samenwerking) organiseert de verlengde schooldag voor zeventien basisscholen in vijf Arnhemse aanpakwijken. De verlengde schooldag bestaat uit activiteiten op het gebied van kunst en cultuur, sport, spel en bewegen, natuurbeleving, techniek en 'levensecht leren' (bijvoorbeeld kooklessen).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.