Volledig scherm
2016-09-15 15:24:42 ROTTERDAM - Vrouwe Justitia. ANP LEX VAN LIESHOUT © ANP XTRA

Vermeende overvaller pizzakoeriers wil niet meer meewerken

ARNHEM – Moet een net 21 jaar geworden Arnhemmer, die wordt verdacht van drie overvallen op pizzakoeriers, voor de rechtbank verschijnen als volwassene? Of moet het jeugdstrafrecht worden toegepast?

De verdachte heeft meegewerkt aan onderzoek door een psycholoog maar weigert nog mee te werken aan psychiatrisch onderzoek, zoals eerder was afgesproken. ,,Je wordt verdacht van heel ernstige feiten en hebt een groot strafblad'', hield de voorzitter van de rechtbank hem gisteren voor.

Weigering

,,Het is van belang dat er goed naar je wordt gekeken. Om te zien wat er aan de hand is en ook om te weten of het volwassenenstrafrecht moet worden toegepast.''

Maar de verdachte bleef bij zijn weigering. Het rapport van de psycholoog is nog niet klaar. De officier van justitie dreigde met opname in het Pieter Baan Centrum als de verdachte niet verder meewerkt.

Overvallen

De Arnhemmer wordt ervan verdacht dat hij in februari op de Cort van der Lindenstraat in Nijmegen een pizzakoerier heeft overvallen. Hij zou hebben gedreigd met een mes en de koerier hard op zijn helm hebben geslagen. 

De buit bestond uit 30 euro en een mobiele telefoon. Later zou hij ook nog twee andere overvallen hebben gepleegd in Arnhem, waarbij hij de koeriers een bijtende vloeistof in het gezicht spoot. De zaak wordt behandeld op 28 november. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.