Volledig scherm
© ANP

Vermist meisje (16) weer terecht nadat ze in Arnhem begeleider ontvluchtte

ARNHEM - De vermiste Daniëlle uit Vriescheloo is weer terecht. Zij was sinds vrijdag 26 oktober vermist, nadat zij in het winkelcentrum Kronenburg in Arnhem haar begeleider ontvluchtte.

Ze is vanmiddag in goede gezondheid teruggevonden naar aanleiding van een flyeractie van Rescue Team Friesland, zo meldt de organisatie op Facebook.

Voor het eerst weer naar buiten

De familie van het 16-jarige meisje maakte zich grote zorgen, omdat ze mogelijk met mensen omgaat die niet het beste met haar voor hebben, aldus de politie. Volgens het Dagblad van het Noorden zat ze in de regio Arnhem in een gesloten instelling en mocht ze op de dag van haar vermissing voor het eerst sinds weken weer even naar buiten. 

Ze liep met een begeleider en een ander meisje uit de instelling door winkelcentrum Kronenburg, vertelde haar vader eerder. Ze kon ontkomen toen de begeleider stond af te rekenen in een winkel. Het andere meisje was vrij snel gevonden. ,,Die was erg overstuur, maar had helaas verder niets te melden’’, sprak een politiewoordvoerder.

Het was niet de eerste keer dat Daniëlle wist te ontsnappen. Eerder werd  ze wel weer snel teruggevonden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.