Vermiste minderjarige meisjes uit Arnhem zijn weer terecht

UpdateARNHEM - De twee minderjarige meisjes uit de Arnhemse wijk Rijkerswoerd die zijn al sinds maandagavond werden vermist, zijn donderdagavond laat gevonden. Dat meldt de politie Arnhem-Zuid via Facebook. 

De twee, 13 en 14 jaar oud, werden maandagavond om 20.00 uur voor het laatst gezien. De meisjes waren lopend vertrokken.

Donderdagmiddag plaatste de politie een bericht over de vermissing op Facebook. 

Dat bericht werd massaal gedeeld. Dat heeft erg geholpen bij het terugvinden van de meisjes aldus de politie: ‘Wij willen iedereen bedanken voor het delen van het bericht, de reacties en de tips die wij hebben ontvangen’.

Kritiek

Op Facebook ontstond echter ook veel kritiek op de late melding van de vermissing door de politie. Veel mensen vonden dat die te laat wereldkundig was gemaakt. 

‘Wij schrikken van de felle en harde reacties op dit bericht. Zoals onze volgers weten delen wij vermissingen normaal gesproken veel sneller. Er zijn redenen dat dit hier niet gebeurd is, Facebook is zeker niet de plek om dit te bespreken’, reageert de politie via Facebook op de kritiek. 

Volledig scherm
© Rijnhout Media
Tips of aanvullingen op het nieuws?

 WhatsApp ons!

Stuur ons een bericht op 06-13322268. Mailen kan ook, naar: online@gelderlander.nl

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.