Volledig scherm
Op de Limburgsingel in Arnhem is een busje achtergebleven na de schietpartij. © Patrick Apenhorst/ Persbureau Heitink

Vermoedelijke woningovervaller doodgereden door slachtoffers in Arnhem

VideoARNHEM - Tijdens een achtervolging waarbij geschoten is, is donderdagavond een dode gevallen in Arnhem. De man overleed nadat hij op de Limburgsingel werd aangereden. Vermoedelijk is de dode een woningovervaller die door zijn slachtoffer achtervolgd werd.

Dat gebeurde met een bestelbusje van een pizzabezorger van Snack Attack, zo vertelt eigenaar Jimmy van die snackbar.

Pizza
Volgens hem ging een medewerker een pizza bezorgen, toen plots mensen uit een huis kwamen en op hem af kwamen rennen. Zij vertelden dat ze net slachtoffer waren geworden van een roofoverval. De bezorger hoorde schoten en sloeg uit angst op de vlucht. De slachtoffers van de woningoverval zijn vervolgens met het busje van de snackbar achter de overvaller aan gegaan, aldus de Snack Attack-eigenaar.

Tijdens de achtervolging heeft de overvaller meerdere keren geschoten en daarbij het busje geraakt. De bestuurder reed hem echter aan en vermoedelijk is de overvaller daardoor om het leven gekomen.

Plaats delict
De politie kan bevestigen dat er iemand is overleden, maar de recherche onderzoekt nog wat er precies is gebeurd. Volgens de officier van dienst van de politie ter plaatse, kwam de melding van de overval aan de Limburgsingel rond 21.30 uur binnen. De overvallers zouden daarbij geschoten hebben.

Toen agenten ter plekke kwamen, vonden zij een lichaam op zo'n 100 meter van het overvallen huis. De officier van dienst kan nog niets zeggen over de doodsoorzaak van het slachtoffer.

Wat er precies is gebeurd, blijft vooralsnog onduidelijk. De politie en de recherche zijn een onderzoek begonnen en hebben daarvoor op de Limburgsingel een plaats delict ingericht. Vermoedelijk gaat het onderzoek de hele nacht nog duren.

Of er arrestaties zijn verricht, is niet duidelijk.

Volledig scherm
Snackbar Snack Attack in Arnhem. © DG

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.