Volledig scherm

Vernieuwing Arnhemse camping moet terugloop stoppen

ARNHEM - Met het bouwen van groepsaccommodaties en recreatiewoningen in plaats van stacaravans wil Droompark Hooge Veluwe (voorheen Camping Arnhem) in Schaarsbergen de toekomst veiligstellen. Maandagavond buigt de Arnhemse raad zich over de plannen van het recreatiepark.

Het toekomstplan moet de neergaande trend ombuigen die al jaren zichtbaar is. De markt voor toeristisch kamperen staat onder druk. Het aantal overnachtingen loopt terug en de toekomstverwachting is dat de markt met 1 procent per jaar zal krimpen.

Spreiding
Droompark Hooge Veluwe wil met de overstap naar bungalows een betere spreiding van het bezoek bereiken. Recreatiewoningen worden ook in de winter verhuurd.

Bovendien zien ondernemers een stijgende vraag naar groepsaccommodaties omdat mensen er graag in groepen (met familie en vrienden) op uit gaan.

Voorbeeld
Met de veranderingen die Droompark nastreeft – met De Zanding in Otterlo als lichtend voorbeeld – moet het aanbod voor toeristen in de regio Arnhem worden verbeterd, stellen de ondernemers.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.