jacky de Deugd gaat een paar keer per week met haar dementerende vader, een bewoner van verpleeghuis Het Beekdal in Heelsum, naar 'de overkant' om een bezoek te brengen aan de lunchroom in de Spar-supermarkt.
Volledig scherm
PREMIUM
jacky de Deugd gaat een paar keer per week met haar dementerende vader, een bewoner van verpleeghuis Het Beekdal in Heelsum, naar 'de overkant' om een bezoek te brengen aan de lunchroom in de Spar-supermarkt. © Gerard Burgers

Verpleeghuis Het Beekdal beschuldigd van verwaarlozing: 'Vader met poep aan handen in bed’

HEELSUM - Bewoners van woonzorgcentrum Het Beekdal in Heelsum worden verwaarloosd. Die beschuldiging komt van familieleden van bewoners. ,,Hoe mooi het gebouw van buiten ook is, daarbinnen speelt zich veel ellende af. Ze hebben mijn dementerende vader met poep aan zijn handen in bed laten liggen en rond laten lopen’’, zegt Jacqueline de Deugd uit Renkum. 

35 reacties

 • M. Wielenga

  1 jaar geleden
  Ik kwam in actie omdat de dames onrustig over de gang liepen:“Zuster, zuster…”. De een kreeg de TV niet uit, de ander had zo’n hoofdpijn, de derde wist niet hoe laat ze geprikt zou worden en de vierde kreeg haar BH niet uit. Er was geen zuster en er kwam geen zuster. Bellen hielp niet: "Ik kom zo bij u" en dan een rood lampje. Zodoende begon ik hen te helpen. Het had geen nut om dit bespreekbaar te maken. Het was mijn probleem (kritische dochter). Of het was de schuld van een uitzendkracht. Soms werd beterschap beloofd. Die is er kennelijk tot aan de dag van vandaag niet gekomen. 
 • tgm beuningen

  1 jaar geleden
  Uiterst triest en ronduit schandalig als het zo ver moet gaan. En dat was zo omdat...?
 • M. Wielenga

  1 jaar geleden
  Herkenbaar verhaal helaas… Gelukkig had mijn moeder het zelf niet meer zo in de gaten, maar het was mensonterend. Klagen had geen enkele zin. Mijn oplossing was om haar ’s avonds zelf in bed te brengen. Dan wist ik tenminste zeker dat ze een keer per dag haar verzorging had, in een droog bed terecht kwam en dat er schone kleding voor de volgende dag klaar lag. Het laatste half jaar van haar leven heeft ze doorgebracht bij “September” in Wageningen. Ze fleurde daar helemaal op en ik kon weer haar dochter zijn in plaats van haar verzorgster. Het kan dus wél. 
 • M. Wielenga

  1 jaar geleden
  Ik bracht niet alleen mijn moeder naar bed. Op haar gang woonden nog vier andere dames die het ook zelf maar moesten uitzoeken. We dronken nog een kopje thee bij mijn moeder op de kamer en dan hielp ik ze allemaal het bed in. Mijn moeder had, zo nodig, nog wel een schone nachtpon of een paar schone lakens. Ik heb ook weleens de vieze was van een van de andere dames thuis gewassen en de volgende dag daar weer schoon neergelegd. Met liefde en plezier. Het was gezellig en de dames waren zo dankbaar. Maar ik vond en vind het eigenlijk wel een beetje ver gaan. 
 • Heijnen

  1 jaar geleden
  Ook ik ben een klager van de zorg van Vilente. Maar als je klaagt dan moet je ook proberen oplossingen aan te dragen. Dat doe ik stelselmatig. Stront bij dementerenden mensen als normaal accepteren? Mijn moeder had volgens het vaste personeel stront aan de kleding. Dat bleek slijm met oud bloed te zijn. Een maagbloeding niet herkennen? Noem je dat goede zorg?

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Nijmeegse horeca in actie voor heropening terrassen
  Play

  Nijmeegse horeca in actie voor heropening terrassen

 2. Ploumen: Bestuur met alleen witte mannen niet van deze tijd
  Play

  Ploumen: Bestuur met alleen witte mannen niet van deze tijd

Arnhem e.o.