Verpleegkundigen en artsen staken in Rijnstate, ze zitten op de grond, net 'zoals de NVZ ons laat zitten', aldus de actievoerders. Achter het door een collega vastgehouden krijtbordje zit dialyseverpleegkundige Jolanda Veenstra, actieleider van FNV.
Volledig scherm
PREMIUM
Verpleegkundigen en artsen staken in Rijnstate, ze zitten op de grond, net 'zoals de NVZ ons laat zitten', aldus de actievoerders. Achter het door een collega vastgehouden krijtbordje zit dialyseverpleegkundige Jolanda Veenstra, actieleider van FNV. © Erik van 't Hullenaar

Verpleegkundigen en artsen staken: ‘We zijn behandeld als uitrekbaar rubber en nu is de rek eruit’

Verpleegkundigen en artsen in het hele land staken voor betere arbeidsvoorwaarden. Zo ook in het Arnhemse Rijnstate. Donderdag draait alleen de hoogstnoodzakelijke zorg door, als op een zondag. Het ziekenhuis is kritisch: ,,De eis is veel te fors.” Daar hebben de stakers geen boodschap aan

7 reacties

 • Loek van Bokhoven

  2 weken geleden
  Beste Erno Duiveman, Loop eens wat langere tijd mee in welk ziekenhuis dan ook, dan zal Uw hardvochtiheid hopelijk iets minder worden of, nog beter, helemaal verdwijnen. Als dat niet het geval is zou ik U adviseren een geneeskundig specialist te raadplegen. U beledigt een hele beroepsgroep (de verpleegkundigen, niet de artsen daar hebt U zeker gelijk) En dat maakt het voor hen nog pijnlijker. U hebt zeker ook niet voor hen geklapt tijdens covid ?
 • Leo IJsvelt

  2 weken geleden
  Groot gelijk dat er gestaakt wordt. Het verplegend personeel heeft nauwelijks waardering gekregen voor al het zware werk dat ze verricht hebben tijdens COVID. Koningshuis, regering, bevolking niemand. Schandelijk en respectloos.
 • Joop v d Toolen

  2 weken geleden
  De zorg is na corona behandeld als oud vuil, letterlijk . Vergeet niet dat toen die ziekte uitbrak iedereen harstikke bang was voor een kuchje of even niezen en zelfs spreken met elkaar wat grote gevolgen kon hebben. Maar die zorgmedewerkers hebben in mijn ogen ongelofelijk een heldhaftige prestatie neergezet , daarom is het triest te horen dat juist zij nu zo in de steek worden gelaten , hou mijn hart vast met de volgende pandemie er zal geen zorg medewerker in het ziekenhuis rond lopen .
 • Erno Duiveman

  2 weken geleden
  Sorry hoor maar verpleegkundige en zeker artsen hebben een zeer goed salaris. Dat de werkdruk hoog is is gerelateerd aan vak. Tuurlijk is er een personeels tekort maar dat is nu in elke branche gaande. Kijk naar een oplossing, ga om de tafel. Er zijn al.projecten gaande met verplegend personeel uit het buitenland. Dat er meer plaatsen bij geneeskunde op de universiteit moet komen is een feit maar dat ligt niet bij de directe werkgever!
 • M.J. Jansen

  2 weken geleden
  Geef ze een fatsoenlijke loonsverhoging deze mensen zijn dringend nodig, en dan aan ut werk want anderen zijn hier wel de dupe van als ze bijv. niet geopereerd en of behandeld worden, en dat zijn er velen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem