Volledig scherm
De Bridge to Bridge loop in Arnhem begon met de Kids Run. © Erik van 't Hullenaar

Verrassing op de Bridge to Bridge loop: 'Nee joh, je moet nog even doorlopen'

ARNHEM - Bijna 5.000 mensen hebben zondag meegerend bij de Bridge to Bridge loop in Arnhem. 's Ochtends beten ongeveer 1.000 kinderen de spits af met hun Kids Run. Om 12 uur startten de lopers op de John Frostbrug aan de langste afstand van tien Engelse mijlen.

Het meisje met zwarte krullen kijkt wat verrast als ze de hoek om rent. Net als haar leeftijdsgenoten heeft ze zojuist de John Frostbrug achter zich gelaten. Nu nog de laatste meters in de Walburgstraat en dan zit het erop.

Het meisje lijkt echter zo verrast door de aandacht, dat ze pardoes stokstijf blijft staan. Ze staart met alle verstand de mensen langs de dranghekken aan en draait zich dan om. Een man die als begeleider meeloopt, jogt naar haar toe en zegt vriendelijk: ,,Nee joh, je moet nog even doorlopen.''

Ze pakken elkaars hand en vervolgen hun weg.

Juichen

Iets verderop hupt een jongetje van amper twee turven hoog vrolijk over de John Frostbrug. Als zijn vader ziet dat de rest vooruit is, loopt hij met hem op de schouders achter de rest aan richting de finish.

Daar staan de tweeling Lotte en Björk Vervoort (11), hun zus Noor (12) en vriendinnetje Lieke Peters (13) uit te puffen. De Arnhemse meiden hebben voor de derde keer meegedaan. Ze hebben er twee Engelse mijlen opzitten, wat gelijk staat aan 3,2 kilometer.

Hun moeders Veroni Reesink en Ursula Peters hebben twee jaar geleden zelf ook meegelopen. Dit jaar houden ze het bij aanmoedigen. 's Morgens juichen ze voor de meiden en 's middags moedigen ze hun zonen Abel en Thijs aan, als die hun Engelse mijlen afleggen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Instinctief acteert Eline de dood: 'Mijn god, hij is er nog. Hij is nog in huis'
  PREMIUM
  Reconstructie Arnhemse Villamoord

  Instinc­tief acteert Eline de dood: 'Mijn god, hij is er nog. Hij is nog in huis'

  ARNHEM - Baf! Baf! De twee knallen zijn oorverdovend. Bloed golft over haar gezicht. Haar hoofd barst van de pijn. Ze kan nog denken. Ze is er nog. Geke ligt dood naast haar op bed. Instinctief acteert Eline de dood. De man met pistool pakt Geke's slavenarmband en loopt de slaapkamer uit. Ze moet hulp halen. Op het nachtkastje staat een telefoon. Eline pakt de hoorn, draait de schijf. Op de trap klinken voetstappen. 'Mijn god, hij is er nog. Hij is nog in huis.'
 2. Zo ging de Arnhemse politie tekeer tegen de villamoordverdachten
  PREMIUM
  Arnhemse Villamoord

  Zo ging de Arnhemse politie tekeer tegen de villamoord­ver­dach­ten

  ARNHEM - Verdachten uren en uren tot na middernacht verhoren. Hen zwaar onder druk zetten, intimideren om te bekennen. Hen informatie in de mond leggen die alleen de moordenaar kan weten. Hen lagere straffen beloven of juist hogere als ze wel of niet meewerken. Kwartetten met foto’s van mogelijke verdachten. Proces-verbalen die de gefilmde verhoren slordig of mogelijk zelfs bewust foutief weergeven.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.