Catherine Willemse
Volledig scherm
PREMIUM
© Catherine Willemse

Verslaafde Frits gleed steeds verder af tot hij overleed: 'Duidelijk dat hij zo niet geholpen werd’

Drie jaar lang vroegen bewoners van de Arnhemse wijk Klarendal waar ze maar konden aandacht voor hun buurman Frits. Hij was verslaafd en veroorzaakte overlast. Nu is Frits dood. Zijn verhaal staat niet op zich.

5 reacties

 • H.J. Duivenbooden

  10 maanden geleden
  Ik zag hem regelmatig, ik kon hem niet helpen, het was een flinke man. Een week voor zijn overlijden viel hij in het parkje. Twee mannen hebben hem overeind geholpen. Ze hebben hem op het bankje gezet, hij was zo zielig, zoveel hulpverleners kwamen aan de deur. Er moet echt wat veranderen, deze man was ziek, daar werd misbruik van gemaakt. Ik snap het niet hoezo er niets gedaan wordt voor die mensen. De politiek maakt de regels, wij worden opgezadeld met machteloosheid. Daar moeten die mensen wonen, niet in de rijkere buurten. Daar wonen ze met afstand tot de problemen. Arme man. Rust zacht.
 • Gelderse Gravin

  10 maanden geleden
  Arme man....slachtoffer van een maatschappij waar het gaat om de grote inhalige ego's, de dikke ikke ikke en niet jij. Ik ken je niet, maar dit raakt mij en doet mij zo'n verdriet.  Rust zacht lieve Frits. 
 • EJ Visscher

  10 maanden geleden
  Typisch Nederlands. En maar pappen en nathouden...er worden nooit knopen doorgehakt.
 • Patch

  10 maanden geleden
  Hoe verdrietig: gezondheidszorg is failliet en iedereen moet het zelf maar uitzoeken. Kun je dat niet: jammer dan. Rijken worden rijker-armen worden armer... Dit zal een nog groter probleem worden: steeds meer mensen kunnen het maatschappelijke tempo en digitaliseren niet meer bijhouden.
 • SlimmeSjakie

  10 maanden geleden
  Als buren - die alles gezien en gemeld hebben - moet dit een teleurstellende ervaring zijn (en dan druk ik me nog licht uit). En dan vooral merken dat alle instanties langs elkaar heen werken en ook aan het einde niemand de verantwoordelijkheid neemt voor het falen. Alleen maar een gemeente die roept dat ze vasthoudt aan het beleid. Waar kennen we dit van? Oh ja... afval.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.