Beeld ter illustratie: een prikstraat van de GGD.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld ter illustratie: een prikstraat van de GGD. © Paul Rapp

Verstandelijk gehandicapte wacht nog op booster: ‘Een groot schandaal, ik ben er verdrietig van’

ARNHEM/GROESSEN - ,,Hadden verstandelijk gehandicapten geen voorrang, meneer De Jonge? Omdat de bescherming van de vaccins na een half jaar sterk afneemt? Waarom heeft mijn dochter dan nog geen booster?’’

6 reacties

 • Anne Schoen

  4 maanden geleden
  Kenneth - ander onderzoek toont juist aan dat de Janssen prik langzamer op gang komt en juist na een aantal maanden een hogere bescherming biedt dan de andere vaccins..
 • Annie van Boven

  4 maanden geleden
  Is dit de schuld van de GGD of maakt de SIZA zich hier makkelijk van af? Iets met een medische dienst, vaccinaties bestellen en rijden en prikken. Als andere, vergelijkbare zorginstellingen, dit lukt, waarom zij dan niet? Iets met verantwoordelijkheid dragen voor cliënten EN personeel.
 • Kenneth Tharmaratnam

  4 maanden geleden
  De expertise van de GGD is ronduit een lachertje, anders hadden zij net als de gezondheidsdiensten in Duitsland en België al diegenen die gevaccineerd werden met slechts één prik Janssen vaccin met spoed een 2e prik gegeven in sep/okt/nov aangezien zij nauwelijks meer beschermd waren of zijn. Men had een voorbeeld aan België kunnen nemen waarbij éérst de Janssen gevaccineerden en alle kwetsbaren en personeel in zorginstellingen en bejaardentehuizen geboosterd werd.
 • Paul Laak

  4 maanden geleden
  En het coronavirus waart rond in deze woonvormen door kerstbezoeken en daarna verplichte quarantaine voor alle bewoners bij een besmetting. Fnuikend voor hun gezondheid, mentaal en fysiek. Verschrikkelijk om te zien.
 • Astrid van Empel

  4 maanden geleden
  Begrip voor inhoud artikel. Begrijp ik het boosterbeleid niet. Waar het bij vaccinaties georganiseerd door huisartsen qua risico groepen in de goede volgorde verliep. Zie ik nu ook om mij heen een happy de peppie supergezonde actieve 60’er met de OpPepPrik al 3 weken in arm. Terwijl menig kwetsbaren, waaronder iemand met Parkinson geen afspraak gemaakt krijgt voor 18 januari. Vreemd ?!

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.