Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Lex van Lieshout

Vervoer over de grens is totaal niet op elkaar afgestemd: Nederland en Duitsland werken slecht samen

ARNHEM / WEEZE - Nederland en Duitsland werken slecht samen op het gebied van vervoer. Het bus-, trein- en vliegverkeer aan beide kanten van de grens is totaal niet op elkaar afgestemd. Dat hindert bedrijven in de grensregio.

34 reacties

 • Waterrat

  2 jaar geleden
  Dat was in 1991... Op de laatste dag van exploitatie, 1 juni 1991, werd er met 4 (!) Silberlingen gereden. Vanwege de belangstelling zijn er die dag meer reizigers geweest dan de 3 jaar vóór de sluiting...
 • KNijmegenaar

  2 jaar geleden
  Maar ik snap jouw reactie wat busvervoer wel als die gebaseerd is over die paar jaren dat de Duitse buslijn 55 naar Groesbeek reed, dat was gewoon een misser en er werd ook geen reclame voor gemaakt, En tenslotte al die forenzen, die zijn wel degelijk voor een aanzienlijk deel Groesbekers, want anders kunnen ze bij station Mook-Molenhoek ook verder met de trein rijden. Parkeerterrein staat er trouwens altijd goed vol.
 • KNijmegenaar

  2 jaar geleden
  In Kranenburg was er wel een station en met de goede wil was die spoorlijn op termijn weer goed rendabel te krijgen. En ik weet niet hoe je er bij komt dat het het busvervoer over de grens niet rendabel was en er geen vraag zou zijn. Jouw antwoord bewijst dat jij nooit of nauwelijks met de Duitse bus SB58 gereisd heb. Ik reis al sinds begin jaren'90 regelmatig met die bus en heb het alleen maar ieder jaar steeds drukker zien worden, vooral toen men eindelijk ook vroeger dan 10 uur 's ochtends en na 18.00u. ritten ging rijden. Dus die vraag was en is er wel degelijk.
 • Leen

  2 jaar geleden
  Die spoorlijn was al tientallen jaren niet meer rendabel en dat was de reden dat de lijn is opgeheven. Niet alleen Groesbeek had geen station meer, ook over de grens waren ze verdwenen. Dat Groesbeek zoveel verkeer moet verstouwen nu komt door de forenzen die elke dag Groesbeek doorkruisen maar er niet hoeven te zijn. Dat is verkeer van Zuid naar Noord en andersom, niet grensoverschrijdend. Busvervoer over de grens was overigens ook al jaren niet meer rendabel. De vraag is er gewoonweg niet 
 • KNijmegenaar

  2 jaar geleden
  Wat voor jou een onnodige verbinding is, is dat zeer zeker niet veel andere mensen. Blijkbaar leef jij in een andere wereld en waarschijnlijk ook nog in het verleden. Nooit (regelmatig) met de Duitse bus SB58 de grens over gereisd. Een verbinding die overdag grotendeels wordt gereden met verlengde gelede bussen vanwege de vele passagiers. Nooit gezien of gemerkt hoe druk het is geworden op de wegen En met de huidige lightrail treinen van vandaag de dag is er een heel groot verschil met de zware dieseltreinen BR215/216/217 met rijtuigen van toen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.