Volledig scherm
De jeugdopleiding van Vitesse kan meer dan 135.000 euro tegemoet zien van de Vriendenloterij. © Vriendenloterij

Vette cheque Vriendenloterij voor jeugdopleiding Vitesse

ARNHEM - De jeugdopleiding van Vitesse heeft een cheque van 135.594 euro gekregen van de Vriendenloterij. Dat is 25.000 euro meer dan vorig jaar. Daarmee is de Arnhemse voetbalclub de nummer acht op het lijstje van clubs waaraan het meest werd gedoneerd. Ajax staat bovenaan, met een bedrag van ruim 1,5 miljoen euro, gevolgd door Feyenoord (1,4 miljoen).

Vitesse gebruikt de donatie voor scholing van de jeugdspelers zodat kinderen naast hun voetbalopleiding op een toekomst in de maatschappij worden voorbereid. Niet alle kinderen stromen namelijk door naar het betaalde voetbal. De club werkt samen met vmbo ’t Venster en het Beekdal Lyceum in Arnhem, waar een speciaal programma is voor topsporters.

Deelnemers aan de Vriendenloterij kunnen kiezen welk goed doel of welke vereniging of club ze met hun deelname willen ondersteunen. Daaronder vallen ook clubs uit de eredivisie. Van elk gekocht lot gaat de helft naar een goed doel op het gebied van gezondheid en welzijn.

De supporters van De Graafschap brachten via de Vriendenloterij meer dan 41.000 euro bijeen voor de jeugdopleiding van hun club. NEC speelt eerste divisie en valt daardoor buiten de regeling.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.