Via RoXY van Hoorn naar Arnhem

Mensen in ArnhemHet bevalt Gerard Laan goed in Arnhem, maar zijn geboorteplaats Hoorn blijft trekken. ,,Er wonen nog familieleden en vrienden met wie ik veel contact heb.”

Volledig scherm
Gerard Laan © Rens Plaschek

Op de vraag hoe hij uiteindelijk in Arnhem verzeild is geraakt, antwoordt Laan: ,,De vrouw! Ik heb mijn vrouw ontmoet in nachtclub RoXY in Amsterdam. Ze kwam uit Arnhem en ik woonde destijds in Amsterdam. Uiteindelijk besloten we naar Arnhem te verhuizen.”

Ondanks het feit dat Laan al weer 23 jaar in Arnhem woont blijft de hunkering naar de hoofdstad. ,,Dat heeft te maken met de vrienden die ik in Amsterdam en Hoorn heb. Vriendengroepen van vroeger blijken toch heel hecht. Daarom ga ik nog regelmatig die kant op.”

Het contact met vrienden in Arnhem is minder intens. ,,Ook in Arnhem zie je dat de vriendengroepen die elkaar van jongs af aan kennen heel hecht zijn. Daar bouw je niet dezelfde band mee op als met je eigen vrienden van vroeger.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.