Volledig scherm
© Thinkstock

Vier maanden cel voor Arnhemmer die met zes maanden oude zoontje vluchtte voor politie

ARNHEM – Een 39-jarige Arnhemmer die in november 2016 met zijn baby voor de politie op de vlucht sloeg, is dinsdag veroordeeld tot 4 maanden cel. De rechtbank vindt bewezen dat hij zijn zes maanden oude zoontje zonder toestemming mee nam bij de moeder, en dat hij de moeder mishandelde en haar spullen vernielde.

Na een ruzie met de moeder in de winter van 2016 nam de man het zoontje mee, terwijl de moeder het gezag had. De man zette zijn zoontje in de Maxi-Cosi en eiste dat de moeder ook met hem mee zou komen. Hij ging vast achter het stuur zitten.

Maar toen kwam de politie, waarop de man weg scheurde. De politie startte een klopjacht en zette een helikopter in. Maar de man slaagde er in om de baby een aantal uur later ongezien terug in de lege woning van de moeder in het ledikantje te leggen.

Met de scherpe kant naar boven

Toen de politie de baby daar aantrof, lag er een mes tussen het matrasje en het ledikantje, met de scherpe kant naar boven.

De rechtbank vindt dat hij daarmee totaal onverantwoord met de veiligheid en gezondheid van zijn zoontje is omgegaan. Hij reed met piepende banden weg, terwijl het achterportier van de auto nog was geopend en de Maxi-Cosi niet met een gordel vast zat.

Ook liep hij midden in de winter met zijn zoontje op straat, die daar veel te dun voor was aangekleed.

De officier van justitie had ook vier maanden cel geëist.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.